Сирно-ягідний рулет для всіх тих, хто худне і стежить за фігурою
Найпростіша і швидка випічка до чаю — це випічка з лаваша, а найдієтичніший і смачний варіант — це рулет з лаваша з сиром. До сиру можна додавати різні ягоди, фрукти, овочі, зелень, сир і т.д. — варіантів начинок для рулетів існує багато.
Пропоную сьогодні спекти рулет з лаваша з сирно-ягідною начинкою. Такий рулет готується просто і швидко, а виходить дивовижно смачним завдяки ніжному сирному і приємному кислувато-ягідному шару. Лаваш приємно хрумтить і довго не мокне, залишаючись хрустким ще тривалий час завдяки технології приготування.
Тип страви: випічка, десерт
Калорійність: 138 ккал
Це рецепт дієтичної випічки: калорійність рулету невелика, всі інгредієнти корисні і натуральні. Це рецепт здорового харчування. Худнути з такою випічкою — мрія будь-якої жінки!
Інгредієнти дані для рулетів довжиною 28 см, що випікаються в міні печі. При інших розмірах кількість інгредієнтів може змінитися, тому оцініть ідею приготування, а кількість беріть виходячи зі своїх розмірів.
Ягоду можна брати будь-яку, але краще кислу, свіжу або заморожену.
Лаваш з сиром
Складові:
лаваш — 180 г.
сир 5% — 300 м
чорна смородина — 350 г.
яйце — 1 шт.
цукор — 50 г. (25 г в начинку, 25 г для ягід) або за смаком
крохмаль — 2 ч.л. без верху
ванілін — 1 м
нежирні йогурт або сметана — 2-3 ст.л. за потреби
Приготування:
Ріжемо лист лаваша відповідно до передбачуваних розмірів майбутніх рулетів. У мене вийшло два рулети з вказаної кількості продуктів.
Відокремлюємо білок яйця від жовтка.
Готуємо сирну начинку для рулету: змішуємо сир, білок, цукор і ванілін, добре перемішуємо. Цукор додаємо за смаком. Начинка повинна вийти кремоподібною, щоб її було зручно намазувати на лаваш. Якщо сир сухуватий, то додаємо до нього 2-3 ст.л. йогурту або сметани.
Намазуємо сирну начинку тонким шаром на лаваш, трохи відступивши від країв.
Посипаємо рівномірно сирний шар ягодами смородини, але не дуже густо.
Ягоди посипаємо невеликою кількістю цукру і крохмалю — він не дасть ягідному соку витекти і законсервує його всередині рулету.
Звертаємо рулети і кладемо на деко. Зверху змащуємо рулети жовтком — надалі він не тільки створить приємну хрустку скоринку, а й запобіжить швидке намокання тіста лаваша, надовго зберігаючи його сухим і хрустким.
Ставимо рулети з лаваша в духовку при 180С приблизно на 30-35 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
Даємо трохи охолонути рулету в духовці, після чого виймаємо і можемо різати їх теплими або холодними. Гарячі рулети краще не чіпати — сік ягід ще не застиг.
Ледь теплий рулет з лаваша з ягідно-сирною начинкою чудовий! Він нагадує штрудель: сирний шар втрачається через яскраву присутність ягід, але створює ніжний прошарок, завдяки якій ягідний сік не просочує тісто і воно не розповзається від вологи. Створюється враження, що рулет складається тільки з ягідного шару і тонкого тіста, тому рулет більше схожий на ягідний штрудель.
Готується рулет з лаваша з сиром швидко і просто, а виходить вишукана дієтична випічка.