Скумбрія на смак яk червона риба: секрет в цьому марuнаді!
Як замаринувати скумбрію
СКЛАДОВІ:
2 свіжоморожених скумбрії
2 цибулини
250 мл води
6 бутонів гвоздики
1/2 ч. Л. чорного перцю горошком
1/3 ч. Л. перцю запашного меленого
1/2 ч. Л. коріандру горошком
2 ч. Л. солі
0,5 ч. Л. цукру
2 ст. л. соняшникової олії
2,5 ст. л. яблучного оцту
Приготування
Скумбрію розморозь, наріж на порційні шматочки.
Воду закип’ятити, додай сіль, цукор, гвоздику, перець горошком і мелений, коріандр, масло. Кип’яти маринад протягом 1 хвилини на повільному вогні. Коли трохи охолоне, додай яблучний оцет.
Цибулю наріж півкільцями, перемішати з шматочками риби, залий остиглим маринадом і помісти в холодильник. Знімати пробу можна через 24 години.
Таким же способом можна маринувати і оселедець, але скумбрія, звичайно, куди ефектніше. До цієї закуски так і проситься на гарнір відварну картоплю, присипаний зеленню … смакота!