Скумбрія за 3 хвилини. Смачна золотиста рибка без хімії!
1. Скумбрія за три хвилини
Цей рецепт мамі розповіла продавщиця риби на ринку. Він настільки елементарний, що я була вражена таким чудовим результатом. Звичайно це а-ля копчена скумбрія, так як копченням в рецепті і не пахне, але смак у рибки чудовий.
Складові:
- Скумбрія (середня) — 1 шт
- Лушпиння цибулі
- Сіль (ложки без верху) — 5 ст.л.
- Вода — 1 л
Приготування:
Лушпиння цибулі замочити ненадовго в воді. Потім поставити на вогонь і додати сіль. На літр води потрібно 5 столових ложок солі (якщо води треба більше, то і солі відповідно). Солену воду з лушпинням закип’ятити, покласти скумбрію і варити рівно 3 хвилини.
Потім рибку відкинути на друшляк і можна їсти.
Коментар автора:
Риба невелика і встигла проваритися повністю. Хоча мене спочатку теж збентежило те, що варити всього 3 хвилини. Якщо риба велика, то її можна уздовж розрізати, щоб точно проварилася або ножем проколоти в декількох місцях.
2. Скумбрія пряного посолу
Скумбрія солона за цим рецептом готова до вживання вже на наступний день, а всі інгредієнти у кожної господині завжди в наявності.
Беремо 2-3 рибини. Ретельно чистимо: забираємо нутрощі, відрізаємо голову, хвіст, плавники. Потім нарізаємо на шматочки 1,5-2 см.
Поки займалися чищенням, у нас закипіла вода.
Для скумбрії пряного посолу звичайно необхідний розсіл.
Складові:
- 0,5 л води
- 1 столова ложка солі
- 1 столова ложка цукру
- 0,5 столової ложки сухої гірчиці
- 3 лаврові листки
- 1 бутон гвоздики
- 1 столова ложка рослинної олії
- 0,5 столової ложки коріандру.
Приготування:
Всі інгредієнти складаємо в каструльку з нержавійки, кип’ятимо 5 хвилин, а потім обов’язково охолоджуємо.
Шматочки риби складаємо в холодний розсіл і накриваємо тарілочкою.
На наступний день можна пробувати.
3. Дивовижна скумбрія в маринаді
У такому маринаді скумбрія не поступається за смаком червоній рибі
Складові:
- Скумбрія (заморожена, розморозити) 2 шт
- цибуля ріпчаста за смаком
- вода 250 мл
- гвоздика 6 шт
- перець горошком, щіпка
- перець духмяний мелений 1/3 ч л
- зерна коріандру, щіпка
- сіль 2 ч л
- цукор 0,5 ч л
- олія соняшникова 2 ст л
- оцет яблучний 2,5 ст л
Приготування:
Скумбрію почистити, порізати на шматочки. Воду закип’ятити, додати туди сіль, цукор, гвоздику, перець горошком і мелений, коріандр, масло, кип’ятити 1 хв на маленькому вогні. В кінці влити оцет. Остудити. Цибулю порізати півкільцями. Рибу скласти в миску з цибулею, залити остиглим маринадом. Залишити на добу маринуватися.
4. Солена рибка? Легко
Беремо рибку свіжозаморожену (оселедець або скумбрію). Рибку (на 2 штучки) почистити, помити, обсушити серветкою і розрізати на шматочки.
Підготувати суміш для соління:
- 2 столові ложки солі
- 1 столова ложка цукру
- 2-3 столових ложок кропу, можна свіжий
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- сухий базилік (за бажанням)
Приготування:
На харчову плівку викладаємо рибку, попередньо вмочивши в суміш для соління з 2-х сторін. Всю рибку щільно притискаємо, обертаємо плівкою і поміщаємо в поліетиленовий пакет на добу. Потім рибку викласти на тарілку, додати кілька крапель лимонного соку і 2-3 столові ложки рослинної олії! Рибка готова!
5. Скумбрія холодного копчення * Ще хочу *
Розсіл:
- 2 літри води
- 8 ст. ложок солі
- 4 столові ложки цукру
- 4 жмені цибулиння
- спеції за смаком
Приготування:
- Розсіл закип’ятити і потім варити на маленькому вогні хвилин 15
- Охолодити до кімнатної температури, процідити.
- Відрізати голову, почистити, промити. Скласти в ємність
- Залити скумбрію розсолом
- Соління триватиме 2,5-3 доби. За цей час періодично міняйте положення рибки, щоб вона стала золотистою рівномірно.
- Прийшов час підвісити її. Я це роблю за допомогою великих канцелярських скріпок
- Розігнути скріпки, одним кінцем протикнути рибку в зоні хвоста і підвісити над ванною, підставивши тазик або над раковиною
- Я зазвичай вивішую на ніч. І вранці, о диво, рибка готова! Шкіра буде трохи натягнута, беремо пензлик або двома пальчиками змащуємо нашу рибку рослинною олією і насолоджуємося!