«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Скумбрія за 3 хвилини. Смачна золотиста рибка без хімії!

1. Скумбрія за три хвилини

Цей рецепт мамі розповіла продавщиця риби на ринку. Він настільки елементарний, що я була вражена таким чудовим результатом. Звичайно це а-ля копчена скумбрія, так як копченням в рецепті і не пахне, але смак у рибки чудовий.

Складові:

  • Скумбрія (середня) — 1 шт
  • Лушпиння цибулі
  • Сіль (ложки без верху) — 5 ст.л.
  • Вода — 1 л

Приготування:

Лушпиння цибулі замочити ненадовго в воді. Потім поставити на вогонь і додати сіль. На літр води потрібно 5 столових ложок солі (якщо води треба більше, то і солі відповідно). Солену воду з лушпинням закип’ятити, покласти скумбрію і варити рівно 3 хвилини.

Потім рибку відкинути на друшляк і можна їсти.

Коментар автора:

Риба невелика і встигла проваритися повністю. Хоча мене спочатку теж збентежило те, що варити всього 3 хвилини. Якщо риба велика, то її можна уздовж розрізати, щоб точно проварилася або ножем проколоти в декількох місцях.

2. Скумбрія пряного посолу

Скумбрія солона за цим рецептом готова до вживання вже на наступний день, а всі інгредієнти у кожної господині завжди в наявності.

Беремо 2-3 рибини. Ретельно чистимо: забираємо нутрощі, відрізаємо голову, хвіст, плавники. Потім нарізаємо на шматочки 1,5-2 см.

Поки займалися чищенням, у нас закипіла вода.

Для скумбрії пряного посолу звичайно необхідний розсіл.

Складові:

  • 0,5 л води
  • 1 столова ложка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 0,5 столової ложки сухої гірчиці
  • 3 лаврові листки
  • 1 бутон гвоздики
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 0,5 столової ложки коріандру.

Приготування:

Всі інгредієнти складаємо в каструльку з нержавійки, кип’ятимо 5 хвилин, а потім обов’язково охолоджуємо.

Шматочки риби складаємо в холодний розсіл і накриваємо тарілочкою.

На наступний день можна пробувати.

3. Дивовижна скумбрія в маринаді

У такому маринаді скумбрія не поступається за смаком червоній рибі

Складові:

  • Скумбрія (заморожена, розморозити) 2 шт
  • цибуля ріпчаста за смаком
  • вода 250 мл
  • гвоздика 6 шт
  • перець горошком, щіпка
  • перець духмяний мелений 1/3 ч л
  • зерна коріандру, щіпка
  • сіль 2 ч л
  • цукор 0,5 ч л
  • олія соняшникова 2 ст л
  • оцет яблучний 2,5 ст л

Приготування:

Скумбрію почистити, порізати на шматочки. Воду закип’ятити, додати туди сіль, цукор, гвоздику, перець горошком і мелений, коріандр, масло, кип’ятити 1 хв на маленькому вогні. В кінці влити оцет. Остудити. Цибулю порізати півкільцями. Рибу скласти в миску з цибулею, залити остиглим маринадом. Залишити  на добу маринуватися.

4. Солена рибка? Легко

Беремо рибку свіжозаморожену (оселедець або скумбрію). Рибку (на 2 штучки) почистити, помити, обсушити серветкою і розрізати на шматочки.

Підготувати суміш для соління:

  • 2 столові ложки солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 2-3 столових ложок кропу, можна свіжий
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю
  • сухий базилік (за бажанням)

Приготування:

На харчову плівку викладаємо рибку, попередньо вмочивши в суміш для соління з 2-х сторін. Всю рибку щільно притискаємо, обертаємо плівкою і поміщаємо в поліетиленовий пакет на добу. Потім рибку викласти на тарілку, додати кілька крапель лимонного соку і 2-3 столові ложки рослинної олії! Рибка готова!

5. Скумбрія холодного копчення * Ще хочу *

Розсіл:

  • 2 літри води
  • 8 ст. ложок солі
  • 4 столові ложки цукру
  • 4 жмені цибулиння
  • спеції за смаком

Приготування:

  • Розсіл закип’ятити і потім варити на маленькому вогні хвилин 15
  • Охолодити до кімнатної температури, процідити.
  • Відрізати голову, почистити, промити. Скласти в ємність
  • Залити скумбрію розсолом
  • Соління триватиме 2,5-3 доби. За цей час періодично міняйте положення рибки, щоб вона стала золотистою рівномірно.
  • Прийшов час підвісити її. Я це роблю за допомогою великих канцелярських скріпок
  • Розігнути скріпки, одним кінцем протикнути рибку в зоні хвоста і підвісити над ванною, підставивши тазик або над раковиною
  • Я зазвичай вивішую на ніч. І вранці, о диво, рибка готова! Шкіра буде трохи натягнута, беремо пензлик або двома пальчиками змащуємо нашу рибку рослинною олією і насолоджуємося!

Смачного !

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі