Слойки на кефірі — на завтра не залишиться
Вам буде потрібно:
Для тіста:
вершкове масло 250 г,
1 скл. кефіру 250 мл,
1 п. розпушувача (10 г)
3 скл. борошна (480 г).
Для крихти:
3/4 скл. борошна (120 г)
3/4 скл. цукру (150 г)
100 г вершкового масла (натерти на тертці)
Як готувати:
1. Для тіста: натерти на тертці вершкове масло, додати 1 скл. кефіру, розпушувач і борошно.
Замісити швидко тісто і поставити його в холодильник на 1 годину.
2. Приготувати крихту: борошно, цукор, вершкове масло (натерти на тертці) — все перемішати до утворення крихти і поставити в холодильник.
3. Тісто розділити на 6 частин (приблизно по 165 г).
Розкачати тонко (близько 4-5 мм) перший корж (я розкачувала в коло) і посипати частиною крихти (приблизно 70 г).
Окремо розкачати інший корж, накрити ним перший, посипати крихтою і злегка придавити.
Виконати так з усіма коржами. Останній корж посипати не потрібно.
Порізати на частини (у мене на сектори).
4. Поставити в розігріту до t-180 ° C духовку на 35-45 хвилин.
Смачного!