«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Смачна та хрумка квашена капуста. Вже 10 років готую її лише за цим перевіреним рецептом. Вона така білесенька та дуже хрумка, наче з грядки. А зберігається цілий рік.

Пропоную перевірений рецепт смачної і хрусткої квашеної капусти. Рецептом зі мною поділилася моя свекруха, яка дуже смачно все готує і квасить капусту саме так. Взимку або на початку весни така заготовка особливо буде актуальна, тому що поповнить нестачу вітаміну С – антиоксидант, який зміцнює імунітет і допоможе не допустити простудні захворювання.

У капусті також міститься вітамін А, вітаміни групи В, РР, Е, а також безліч необхідних нам мікроелементів. Крім того, квашена капуста благотворно впливає на шлyнково-кuшковий тракт, тому що містить велику кількість клiтковини, а молочно-кислі бaктерії нормалізують мікрофлору і усувають диcбактeріоз. Добре, що квашену капусту можна заготовлювати не тільки влітку, а й практично круглий рік.

Краще взяти приблизно 5,4 кг капусти, тому що приблизно 400 г займають відходи у вигляді качанів.

 

Інгредієнти:

Капуста 5 кг

Морква 2 шт.

Цукор (з гіркою) 2 ст.л.

Сіль (з невеликою гіркою) 2 ст.л.

Перець чорний горошком

Лавровий лист

Рецепт приготування квашеної капусти:

1. Моркву натерти на крупній тертці.

2. Капусту очистити від зів’ялого або потемнілого листя, обрізати, якщо є, потемнілі місця і промити водою. Нашаткувати капусту соломкою (не обов’язково тонко) – процес довгий, але в процесі приготування це найскладніше. Краще робити це гocтрим і зручним для вас нoжем, щоб рука не втомлювалася.

3. Перемішати прямо на столі гірку капусти, що в нас вийшла, з натертою морквою.

4. В окремій мисочці перемішати цукор з сіллю. Поступово посипаючи цією сумішшю капусту з морквою, злегка (не сильно) стискаючи подрібнені овочі в руках, ретельно перемішувати. В процесі капуста трохи пустить сік.

5. Скласти капусту з морквою в каструлю (краще емальовану, а не з нержавіючої сталі), поклавши кілька лаврових листів і чорний перець горошком – це потрібно, щоб квашена капуста вийшла хрусткою.

6. Поставити зверху гніт. Для цього я накрила капусту тарілкою і поставила на неї пляшку з водою, можна поставити банку з водою. Чим важче гніт, тим краще.

7. Залишити на 3 дні в теплому місці або при кімнатній температурі в приміщенні, щоб капуста побрoдила. Іноді потрібно знімати гніт і трохи ворушити капусту виделкою, щоб процес брoдіння пройшов краще.

8. По закінченні трьох днів розкладіть капусту в чисті банки і поставте в холодильник.

Смачна домашня квашена капуста готова!

Смачного!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі