«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Смачні домашні еклери з ніжним кремом та глазур'ю

Сьогодні хочемо запропонувати тобі рецепт приготування смачних ласощів, з яким впорається будь-яка господиня.

Еклери - це тістечка, які випікають з заварного тіста з кремом усередині. Ідею створення еклерів приписують відомому кулінару XIX століття із Франції Марі-Антуану Карему.

Як приготувати еклери в домашніх умовах, щоб вони вийшли, як у найкращих кондитерських світу, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вершкове масло - 100 г
  • Яйця - 4 шт.
  • Сіль - 1/2 ч. ложка
  • Вода - 250 мл
  • Борошно - 180 г

Для крему:

  • Вершки 35% - 200 мл
  • Маскарпоне - 250 г
  • Цукрова пудра - 6 ст. ложок

Для помадки:

  • Вершкове масло - 100 г
  • Какао-порошок - 2 ст. ложки
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Молоко - 2 ст. ложки

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятити воду, додати масло і сіль. Розмішати. У киплячу воду всипати борошно, добре розмішати.
  2. Масу трохи остудити і ввести по одному яйця, щоразу добре перемішуючи міксером.
  3. Деко застелити пекарським папером, змастити маслом і сформувати кондитерським мішком еклери. Випікати при 180 градусах 35 хв. Дверцята духовки під час випічки відкривати не рекомендується.
  4. Поки печуться еклери, приготуйте помадку. У каструльку викладіть масло, цукор, просіяний какао-порошок, молоко. Проваріть до загустіння (можна додати 1 ч. л. борошна)
  5. Для крему збити холодні вершки і цукрову пудру до піків. Потім додати маскарпоне, розмішуючи вінчиком.
  6. Готові еклери начиніть кремом за допомогою кондитерського мішка або шприца. Зверху политийте помадкою.
ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі