Смачні та вишукані салати з моркою по-корейськи. Приготуєте за 10 хв, а компліменти будете слухати весь вечір
Якщо вам доведеться потрудитися, то не більше 10-15 хвилин. Є незвичайні і ситні варіанти з куркою, ковбасою, кальмарами, печінкою, кукурудзою, грибами і навіть апельсином.
Салат з корейською морквою і кукурудзою
Інгредієнти:
300 г корейської моркви;
200 гр консервованої кукурудзи;
100 г копченого курячого стегенця;
майонез – за смаком.
Приготування:
Відокремте м’ясо від кісток і наріжте його кубиками. З банки з кукурудзою вилийте рідину. З’єднайте ці інгредієнти з морквою по-корейські. Заправте салат майонезом і дайте настоятися півгодини.
Салат з корейською морквою, куркою і болгарським перцем
Інгредієнти:
400 г вареної або копченої курячої грудки;
300 г корейської моркви;
3 великих болгарських перці;
сіль і майонез – за смаком.
Приготування:
Дуже швидкий салат, якщо в холодильнику є готова куряча грудка. Якщо курку доведеться варити, час приготування збільшиться до 40 хвилин.
Перець помийте, видаліть насіння. Наріжте перець і курку соломкою. Змішайте з морквою по-корейські. Посоліть, додайте майонез і перемішайте.
Салат з корейською морквою і ковбасою
Інгредієнти:
200 г корейської моркви;
200 г копченої ковбаси;
1 великий помідор;
1 великий огірок;
1 пучок кропу або петрушки;
сіль і майонез – за смаком.
Приготування:
Помийте і наріжте соломкою огірок і помідор. Так само поступіть з ковбасою. Подрібніть зелень. Змішайте всі інгредієнти з морквою по-корейські. Посоліть і заправте салат майонезом.
Салат з корейською морквою, огірком і редькою
Інгредієнти:
100 г корейської моркви;
2 огірка;
1 редька;
1 пучок зеленої цибулі;
1 пучок петрушки;
2 столові ложки оливкової олії;
1 столова ложка лимонного соку;
½ чайної ложки гірчиці;
сіль – за смаком.
Приготування:
Помийте овочі та зелень. Огірок, редьку порізати соломкою або потріть на тертці для корейської моркви. Зелень дрібно порубаєте. З’єднайте всі інгредієнти, посоліть, заправте оливковою олією, лимонним соком і гірчицею. Ретельно перемішайте і подавайте до столу.
Салат з корейською морквою, квасолею
Інгредієнти:
200 г консервованої червоної квасолі;
100 г корейської моркви;
100 г копченого курячого стегенця;
3 яйця;
майонез – за смаком.
Приготування:
Поки варяться яйця, злийте сік з квасолі і з’єднайте її в глибокій мисці з морквою по-корейські. Додайте нарізаний кубиками окорочок (можна замінити копченою ковбасою).
Яйця також порізати кубиками і відправте до решти інгредієнтів. Заправте салат майонезом. За потреби посоліть.
Салат з корейською морквою і крабовими паличками
Інгредієнти:
200 г корейської моркви;
200 г крабових паличок;
100 г твердого сиру;
100 г майонезу;
3 яйця;
1 зубчик часнику;
1 пучок зеленої цибулі;
1 пучок кропу;
сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Приготування:
Зваріть яйця. Поки вони остигають, наріжте тонкою соломкою крабові палички, а сир натріть на крупній тертці. Яйця порізати соломкою або крупними кубиками. Промийте і подрібніть зелень. Очистіть і пропустіть через прес часник.
З’єднайте разом всі інгредієнти, додайте майонез, посоліть і гарненько перемішайте.
При бажанні у цей салат можна додати консервовану кукурудзу.
Салат з корейською морквою і сухариками
Інгредієнти:
200 г корейської моркви;
100 г копченої ковбаси;
2 яйця;
1 пачка житніх сухариків;
сіль і майонез – за смаком.
Приготування:
Поки варяться яйця, наріжте соломкою ковбасу. Готові яйця покришіть великими кубиками або соломкою. З’єднайте ковбасу, яйця і корейську моркву. Посоліть і додайте сухарі. Краще брати довгасті зі смаком бекону.
Заправте салат майонезом і подавайте на стіл.
Салат з корейською морквою і кальмарами
Інгредієнти:
500 г кальмарів;
500 гр корейської моркви;
1 невелика цибулина;
3 зубчики часнику;
3 столові ложки соєвого соусу;
1 чайна ложка цукру;
1 чайна ложка меленого коріандру;
½ Чайної ложки чорного меленого перцю;
½ Чайної ложки червоного меленого перцю;
рослинна олія для смаження.
Приготування:
Кальмарів випатрайте, очистіть від шкіри і хітинових пластин. Відваріть їх в киплячій підсоленій воді 1-3 хвилини. Якщо переварити, м’ясо буде жорстким.
Поки кальмари остигають, обсмажте на олії подрібнену цибулю. Очистіть і пропустіть через прес часник. Охолоджених кальмарів наріжте соломкою і покладіть в миску.
Додайте корейську моркву, часник, цибулю і всі інші спеції. Заправте соєвим соусом.
Салат буде смачнішим, якщо трохи настоїться.
Салат з корейською морквою і печінкою
Інгредієнти:
500 г яловичої печінки;
300 г корейської моркви;
3 великі цибулини;
сіль і майонез – за смаком;
рослинна олія для смаження.
Приготування:
Очистіть і наріжте півкільцями цибулю. Потім обсмажте в невеликій кількості рослинної олії. Промийте, очистіть від плівок і дрібно поріжте сиру яловичу печінку. Додайте її до цибулі, посоліть і смажте ще 10 хвилин. Коли цибуля і печінка охолонуть, змішайте їх з корейською морквою і заправте салат майонезом.
Салат з корейською морквою і куркою
Інгредієнти:
300 г курячого філе;
200 г твердого сиру;
150 г корейської моркви;
2 яйця;
сіль і майонез – за смаком.
Приготування:
Відварити куряче філе в підсоленій воді. Зваріть круто яйця. Поки вони остигають, натріть сир на крупній тертці. Курку і яйця порізати кубиками.
Підготовлені інгредієнти з’єднайте разом і заправте майонезом. Або викладайте шарами: курка, морква, сир, яйця. Кожен шар, окрім останнього, змащуйте майонезом.
Салат з корейською морквою і апельсином
Інгредієнти:
200 г курячого філе;
200 г корейської моркви;
150 г твердого сиру;
3 яйця;
1 апельсин;
майонез і сіль – за смаком.
Приготування:
Курку відваріть в підсоленій воді. Якщо вже є варене філе, час готування скоротиться до 10 хвилин. Готову курку і очищений від шкірки апельсин наріжте великими кубиками. Відваріть яйця і натріть їх на крупній тертці разом з сиром.
Викладайте салат шарами, змащуючи кожен майонезом: курка, корейська морква, апельсин, яйця, сир. Коли салат трохи постоїть і просочиться, він буде ще смачнішим.
Салат з корейською морквою і грибами
Інгредієнти:
300 г курячого філе;
200 г маринованих грибів;
200 г корейської моркви;
100 г маслин без кісточок;
100 г твердого сиру;
2 яйця;
зелень для прикраси;
сіль і майонез – за смаком.
Приготування:
Куряче філе відваріть в підсоленій воді. Яйця зваріть круто. Поки все це остигає, промийте і наріжте кубиками гриби.
Так само нарізати курку і викладіть її на велике блюдо у формі краплі. Змастіть майонезом. Наступний шар – гриби, вкриті майонезом. Третій шар – подрібнені маслини. Четвертий – яйця, натерті на крупній тертці і змащені майонезом. П’ятий шар – тертий сир.
Зверху викладіть корейську моркву так, щоб гострий кінець краплі залишився непокритими. За допомогою маслин зробіть їжачку очі і ніс. Прикрасьте салат зеленню і дайте трохи постояти.