Смачний маринований перець. Тепер готую тiльки тaк.
Складові
✓ cолодкий перець – 7 кілограм;
✓ кінза і зелень селери по 200 грам;
✓ часник – 1 головка;
✓ перець горошком – 10 штук;
✓ лавровий лист.
Маринад:
✓ Соняшникова рафінована олія – 0,5 літра;
✓ вода – 0,5 літра;
✓ оцет 9% – 100 мілілітрів;
✓ сіль – 3 столові ложки;
✓ цукор – 100 грам.
Рецепт приготування
Перець чистимо від насіння, розрізаємо навпіл, можна на 4 частини.
Зелень подрібніть, часник наріжте пластинками.
Для маринаду змішайте всі інгредієнти і доведіть до кипіння.
Бланшируйте перець в маринаді протягом 5 хвилин.
Гарячий перець розкладіть по стерилізованим банкам, пересипаючи зеленню з часником, залийте маринадом.
Стерилізуємо наповнені банки в каструлі.
На дно каструлі обов’язково покладіть серветку з тканини.
З моменту закипання води в каструлі стерилізують перець 20 хвилин (літрові баночки). Закатати кришками.
Укутайте в ковдру, на добу.
Смачного!