Смачнюща картопля по сибірськи — незвичний рецепт для тих, кому набридла смажена та пюре
Картопля — звичний всім гарнір. І через цю саму звичність він частенько набридає. Але можна помітно урізноманітнити меню, приготувавши незвичайний варіант з вашим улюбленим м'ясом. Пальчики будуть облизувати всі домочадці, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
- картопля
- будь-яке м'ясо
- цибуля ріпчаста
- соняшникова олія
- чорний перець
- сіль
- вода
Приготування:
В даному рецепті використовується казан на відкритому вогні. Але приготувати таку картоплю можна і вдома в глибокій сковороді.
Очистіть картоплю. Краще вибрати коренеплоди приблизно одного розміру, бо готуватися вони будуть цілими.
Цибулю очистить і наріжте півкільцями, злегка пам'ятайте руками.
Наріжте м'ясо великими кубиками.
Розігрійте сковороду на великому вогні. Додайте соняшникову олію. Обсмажте м'ясо з кожного боку до золотистої скоринки.
Викладіть картоплю до м'яса. Обсмажте її на максимальному вогні до золотистого кольору.
Після того як картопля підсмажиться, додайте сіль, перець і цибулю. По краях залийте водою (приблизно 250-300 мл). Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності. В середньому 25-30 хвилин.
Сервіруйте в велике блюдо, посипте зеленню і подавайте до столу.
Докладний рецепт у відео нижче.