СМАК ДИТИНСТВА — ДОМАШНІЙ КВАС. ВИХОДИТЬ ЯК З БОЧКИ, АЛЕ БЕЗ ХЛІБА
Тамувати спрагу квасом люди стали вже дуже давно.
Якщо ви хочете створити напій, який з таким же смаком, але дуже швидко, ви можете приготувати його з вельми незвичайних продуктів. За смаком він практично не відрізняється від хлібного квасу!
Вам знадобиться:
холодна вода — п’ять літрів;
650 грамів цукрового піску;
дві столові ложки цикорію;
пачка швидкодіючих дріжджів (11 г);
чайна ложка лимонної кислоти
У глибоку каструлю засипається вода, цикорій, цукор і лимонна кислота. Суміш доводиться до кипіння і відразу ж знімається з вогню.
Тепер майбутній квас потрібно остудити до температури парного молока, після чого додати дріжджі і залишити на три години.
Напій готовий якщо утворилася піна. Після її появи квас можна поставити в холодильник для кращого смаку.