Сметанний десерт з желатином: на смак як морозиво
Складові:
600 мл сметани;
1 склянка молока;
1 склянка цукру;
2 склянки будь-яких ягід (можна використовувати як свіжі, так і заморожені і навіть варення);
3 ст.л. желатину;
150 мл води.
Сметанний десерт з желатином. Покроковий рецепт
Желатин залийте водою кімнатної температури і залиште до набрякання.
До сметани додайте молоко, ванілін і цукор. Трохи цукру залиште. Все збийте міксером до однорідності.
Ягоди подрібніть блендером з цукром, який залишили. І додайте до сметани. Трохи ягід залиште.
Желатин прогрійте до повного розчинення. Додайте пару ложок сметанного крему до желатину. Перемішайте і тепер можна сміливо виливати желатинову масу до сметани.
Вилийте масу в порційні креманки або одну велику силіконову форму, як Вам більше сподобається.
Ягоди (подрібнені) викладіть в пакет або кулінарний шприц і видавіть зверху на десерт, за допомогою зубочистки зробіть малюнок.
Поставте в холодильник до повного застигання.
Подавайте такий десерт своїм рідним і друзям. Їм дуже сподобається!