Старовинний рецепт варення зі смородини. Готується просто, з’їдається швидко.
У нас дуже популярним є варення чорної смородини, усі господині стараються запастись цією смакотою на зиму. Ми підготували для вас чудовий рецепт по якому готували ще наші бабусі.
Нам потрібно:
— смородина — 1 кг.
— цукор — 1 кг.
— склянка води.
Готуємо:
Перш за все треба перебрати, гарно промити і висушити ягоди.
В каструлю вилити склянку води, всипати стакан цукру, почекайте поки закипить. Всипати 1 стакан смородини. Варіть на середньому вогні 6 хвилин. При цьому треба весь час помішувати і знімати піну.
Висипаємо ще по 1 склянці цукру і ягоди, мішаємо і знову 6 хвилин варимо (не забуваємо мішати).
Так робимо і дальше, по склянці ягід і цукру через кожні 6 хвилин.
В стерилізовані банки наливаємо гаряче варення. Закатуємо.
Так, часу таке приготування займає багато, але таке варення виходить дуже ароматне і смачне. А головне добре зберігається.
Смачного!