Страва – пальчики оближеш: картопляна запіканка по-українськи
Інгредієнти:
Картопля 500 г
Кабачок 1-2 шт.
Бекон 200 г
Часник-3-4 зуб.
Соняшникова олія 2 ст. л.
Петрушка 1 пуч.
Сіль за смаком
Чорний перець (мелений) – по смаку
Приготування:
Помийте кабачки. Не знімайте шкірку з плодів. Наріжте кружальцями завтовшки 0,5 см.
Складіть нарізані кабачки в миску і посоліть. Перемішайте овочі і відставте в бік на 20 хвилин. За цей час кабачки пустять сік.
Помийте молоду картоплю. Не знімайте шкірку з бульб. Наріжте кружальцями товщиною 3 мм. Складіть нарізану картоплю в окремий посуд.
Наріжте бекон тонкими пластинками. Візьміть жаростійку форму для запікання і змастіть її маслом.
Злийте сік з кабачків. Вистеліть дно форми першим шаром з кабачків.
Очистіть часник. Наріжте його тонкими пластинками. Викладіть нарізаний часник на кабачки в якості другого шару.
Зробіть третій шар з платівок бекону.
Останній шар – кружечки картоплі. Їх викладають так само, як кабачки.
Посоліть і поперчіть картоплю. Можна також використовувати улюблені спеції.
Розігрійте духовку до 200 °С. Накрийте картопля фольгою і відправте випікатися на 20 хвилин.
Зніміть фольгу через 20 хвилин і залиште форму з картоплею в духовці ще на такий же відрізок часу.
Дрібно наріжте петрушку. Готову запіканку прикрасьте зеленню.