Сусiдка нaвчила pобити тoматний сiк. Тaкої смaкоти я щe нe пpобувала. Випиваємо вeсь щe до пoчатку зими. Нaсправді дyже пpостий і смaчний pецепт.
Для 10 літрів соку з м’якоттю знадобиться
Інгредієнти:
Помідори – 15 кг.
Цукор – 1 ч. ложка з гіркою на кожен літр (10 ч. ложок).
Сіль – 0,5 ч. ложки на кожен літр (5 ч. ложок).
Лавровий лист – 4 шт.
Чорний перець горошком – 1 ст. ложка.
Запашний перець – 1 ст. ложка.
Спосіб приготування:
Помідори розрізати на 4 частини і перекрутити через м’ясорубку. Потім перетерти через сито. Повинен вийде насичений густий томатний сік.
Отриманий томатний сік перелити у велику глибоку каструлю і відправити на плиту. Довести до кипіння, а потім додати всі спеції (чорний перець горошком, духмяний перець, лавровий лист, сіль, цукор). Варити після закипання 20 хвилин.
З готового соку постаратися виловити весь перець і лавровий лист. Банки я не стерилізувала, а просто промила з содою.
Готовий томатний сік розлити по чистих баночках і закрити кришками. Зберігаю такий томатний сік в коморі.
Смачного!