Тануть у роті рогалики на смальці – готуються просто, виходять смачними
Основні інгредієнти:
Вершкове масло – 140 грамів
Смалець – 60 грамів
Борошно – 400 грамів
Сметана – 100 грамів
Молоко – 100 мілілітрів
Жовтки – 2 штуки
Лимонний сік – 1 столова ложка
Начинка – будь-яка (краще густе повидло або джем)
Як готувати:
Вершкове масло і смалець поставити в морозилку на 1.5 години.
Порізати холодні інгредієнти кубиками, змішати з борошном до отримання дрібної крихти.
Окремо змішати молоко, сметану, лимонний сік, жовтки, додати до борошна, замісити швидко тісто.
Тісто заховати в холодильник на 1 годину. Почати розігрівати духовку, виставивши на 180 градусів.
Тісто поділити на 6 частин, розкачати кожну в круг, порізати на сектори.
Нанести ножем на кожен сектор начинку, скручувати рулетики як цукерку, всередині запечатуючи начинку, а потім просто вільно докрутити хвостик.
Рогалики викласти хвостиками вниз на деко, попередньо застелений пергаментом.
Випікати 18 хвилин при температурі 180 градусів. Готові рогалики можна присипати цукровою пудрою. Смачного!