Топ-5 кращих соусів для салатів: Я замінила магазинний майонез на цю смакоту і отримала абсолютно нові смаки! Експериментуйте та дивуйте своїх рідних!
Сметанний соус для салату
Складові:
100 г сметани
2 ч.л. гірчиці
1 ч.л. соку лайма чи лимона
половина великого кислого зеленого яблука
1/4 кореня селери
пучок кропу
приготування:
Яблуко натріть на дуже дрібній тертці, злийте сік. Збризніть соком лимона, щоб яблуко не потемніло. Селеру натріть на дуже дрібній тертці або подрібніть в блендері. З’єднайте всі інгредієнти і перемішайте.
Огірковий соус для салату
Огірковий соус стане незамінним в салатах з відвареним м’ясом. Ідеально підійде для будь-яких салатів з відвареним м’ясом, картоплею, салатним листям, огірками, сиром і морепродуктами.
Складові:
2 свіжі огірки
100 г м’якого вершкового сиру
2 ст.л. густої сметани
1-2 зубчики часнику
пучок будь-якої зелені
приготування:
Огірок натерти на дрібній тертці разом з шкіркою. Додати подрібнений часник, рубану зелень, сметану і м’який сир.
Ретельно перемішати до однорідної маси.
Огірковий сік в цьому соусі можна віджати за бажанням, в залежності від того, який вам потрібен соус – густий або більш рідкий.
Імбирний соус для салату
Використовуйте імбирний соус в «Оселедець під шубою». Відмінна ідея для тих, хто обожнює легендарний«Оселедець під шубою».
Також підходить для салатів і закусок з будь-якою солоною рибою, грибами, теплими овочевими салатами і салатами з бринзою.
Складові:
200 г нежирної сметани
2 ч.л. діжонськой гірчиці (немає діжонськой, беріть звичайну)
1 ч.л. меленого імбиру (або 2 см свіжого кореня імбиру)
1 пучок кропу
приготування:
Кріп дуже дрібно порубати. Якщо використовуєте свіжий імбирний корінь – натріть його на дрібній тертці. Змішайте всі продукти і залиште настоятися протягом 30 хвилин.
Журавлинний соус для салату
Журавлинний соус – прекрасна альтернатива майонезу в традиційному крабовому салаті. Цей соус підійде салатам, в складі яких є крабові палички, рис, свіжі помідори, огірки, твердий сир, бринза, риба, оливки, маслини і листова зелень. Заправку не потрібно солити!
Складові:
100 мл кефіру
жменю замороженої журавлини
1 ст.л. лимонного соку
2 ч.л. оливкового масла
червоний мелений перець – за смаком
приготування:
Журавлину, не розморожуючи, збuти в блендері з кефіром в однорідну масу. Додати перець, лимонний сік, оливковy олію і перемішати. Соус повинен постояти 15-20 хвилин.
Горіховий соус для салату
Салат «Мімоза» придбає новий смак завдяки горіховому соусу. Горіховий соус додасть насичений смак салату «Мімоза», а також салатам з картоплі, яловичини, солоної і консервованої риби, листової зелені і морепродуктів.
Складові:
200 г знежиреного м’якого сиру
1/4 ст. волоських горіхів
0,5 ч.л. тертого хрону (можете взяти готовий вершковий хрін)
1 ч.л. лимонного соку
мелений перець – за смаком
кефір – по необхідності
приготування:
Сир протріть через сито. Додайте подрібнені в кашку волоські горіхи, хрін і лимонний сік. Ретельно перемішайте і залиште настоятися 15 хвилин. Соус по консистенції повинен вийти як сметана. При необхідності – трохи розбавити кефіром.