«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Топ-5 кращих соусів для салатів: Я замінила магазинний майонез на цю смакоту і отримала абсолютно нові смаки! Експериментуйте та дивуйте своїх рідних!

Топ-5 кращих соусів для салатів: Я замінила магазинний майонез на цю смакоту і отримала абсолютно нові смаки! Експериментуйте та дивуйте своїх рідних!

Сметанний соус для салату

Складові:

100 г сметани

2 ч.л. гірчиці

1 ч.л. соку лайма чи лимона

половина великого кислого зеленого яблука

1/4 кореня селери

пучок кропу

приготування:

Яблуко натріть на дуже дрібній тертці, злийте сік. Збризніть соком лимона, щоб яблуко не потемніло. Селеру натріть на дуже дрібній тертці або подрібніть в блендері. З’єднайте всі інгредієнти і перемішайте.

Огірковий соус для салату

Огірковий соус стане незамінним в салатах з відвареним м’ясом. Ідеально підійде для будь-яких салатів з відвареним м’ясом, картоплею, салатним листям, огірками, сиром і морепродуктами.

Складові:

2 свіжі огірки

100 г м’якого вершкового сиру

2 ст.л. густої сметани

1-2 зубчики часнику

пучок будь-якої зелені

приготування:

Огірок натерти на дрібній тертці разом з шкіркою. Додати подрібнений часник, рубану зелень, сметану і м’який сир.
Ретельно перемішати до однорідної маси.

Огірковий сік в цьому соусі можна віджати за бажанням, в залежності від того, який вам потрібен соус – густий або більш рідкий.

Імбирний соус для салату

Використовуйте імбирний соус в «Оселедець під шубою». Відмінна ідея для тих, хто обожнює легендарний«Оселедець під шубою».

Також підходить для салатів і закусок з будь-якою солоною рибою, грибами, теплими овочевими салатами і салатами з бринзою.

Складові:

200 г нежирної сметани

2 ч.л. діжонськой гірчиці (немає діжонськой, беріть звичайну)

1 ч.л. меленого імбиру (або 2 см свіжого кореня імбиру)

1 пучок кропу

приготування:

Кріп дуже дрібно порубати. Якщо використовуєте свіжий імбирний корінь – натріть його на дрібній тертці. Змішайте всі продукти і залиште настоятися протягом 30 хвилин.

Журавлинний соус для салату

Журавлинний соус – прекрасна альтернатива майонезу в традиційному крабовому салаті. Цей соус підійде салатам, в складі яких є крабові палички, рис, свіжі помідори, огірки, твердий сир, бринза, риба, оливки, маслини і листова зелень. Заправку не потрібно солити!

Складові:

100 мл кефіру

жменю замороженої журавлини

1 ст.л. лимонного соку

2 ч.л. оливкового масла

червоний мелений перець – за смаком

приготування:

Журавлину, не розморожуючи, збuти в блендері з кефіром в однорідну масу. Додати перець, лимонний сік, оливковy олію і перемішати. Соус повинен постояти 15-20 хвилин.

Горіховий соус для салату

Салат «Мімоза» придбає новий смак завдяки горіховому соусу. Горіховий соус додасть насичений смак салату «Мімоза», а також салатам з картоплі, яловичини, солоної і консервованої риби, листової зелені і морепродуктів.

Складові:

200 г знежиреного м’якого сиру

1/4 ст. волоських горіхів

0,5 ч.л. тертого хрону (можете взяти готовий вершковий хрін)

1 ч.л. лимонного соку

мелений перець – за смаком

кефір – по необхідності

приготування:

Сир протріть через сито. Додайте подрібнені в кашку волоські горіхи, хрін і лимонний сік. Ретельно перемішайте і залиште настоятися 15 хвилин. Соус по консистенції повинен вийти як сметана. При необхідності – трохи розбавити кефіром.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі