ТОП-5 смачних супчиків! На кожен день! Дуже смачно!
Інгредієнти:
15-20 шампіньйонів;
1 морква;
2 цибулини;
2-3 картоплини;
2,5 л води;
250 г сметани;
cіль – за смаком.
Приготування:
Помий і почисти гриби, а потім постав їх варити приблизно на годину. Тим часом можеш приготувати заправку: нарізану цибулю і натерту на крупній тертці моркву обсмажити на сковороді, попередньо розігрів на ній соняшникову олію. Потім дістань з каструлі гриби, поріж на тонкі скибочки і, злегка обсмаж їх разом із заправкою, відправ в суп. Якщо не хочеш, щоб страва вийшла дуже калорійною, можеш гриби не обсмажувати.
Посоли, поклади в каструлю дрібно нарізану картоплю і вари до готовності картоплі.
2. Суп з квашеною капустою і копченостями.
Інгредієнти:
300 г квашеної капусти з розсолом;
15 г бекону;
1 ріпчаста цибуля;
200 г копченостей;
1 ст. л. томатної пасти;
сіль, перець – за смаком;
мелена паприка – за смаком.
Приготування:
Дрібно поріж бекон і обсмаж на сухій сковороді. Поріж цибулину і додай її до м’яса. У каструлі закип’яти бульйон, вливши трохи розсолу від квашеної капусти. Додай обсмажену цибулю з беконом, квашену капусту, нарізані копченості, томатну пасту, спеції, сіль. Вари близько 30 хвилин до бажаної м’якості капусти. Подавай з гострим перцем, зеленню і свіжим хлібом.
3. Рибна солянка.
Інгредієнти:
170 г філе лосося;
500 мл води або рибного бульйону;
2 ст. л. оливок, нарізаних кільцями;
2 ст. л. маслин, нарізаних кільцями;
солоний огірок;
1 ст. л. каперсів;
1 цибулина;
1 зубчик часнику;
1 морква;
2-3 ст. л. рослинного масла;
1 ст. л. томатної пасти;
щіпка кмину;
1 ч. л. сушеної селери;
1 лавровий лист;
сіль, перець – за смаком;
зелень кропу, сметана
Приготування:
Очисти і дрібно наріж цибулю і часник. Також помий, очисти і натри на крупній тертці моркву. Далі підсмаж цибулю і часник до золотистого кольору. Додай натерту моркву і помішуй все близько хвилини. Додай оливки, маслини, каперси, нарізаний огірок і томатну пасту і готуй ще близько хвилини. Потім залий все водою або рибним бульйоном. Доведи до кипіння, посоли і поперчи за смаком. Додай лавровий лист і селеру. Потім наріж філе лосося і додай в суп. Не забудь помішувати! Подавай солянку з лимоном і сметаною. Також варто посипати зеленню.
4. Суп з картопляними галушками.
Інгредієнти:
1 л курячого бульйону;
1 морква;
половина кореня селери;
1 варена картоплина;
2 помідори;
3 зубчики часнику;
борошно;
сіль перець;
зелень.
Приготування:
Пропусти картоплю через прес, посоли, поперчи, додай борошно. Заміси тісто і розділи його на 2-3 частини. Розкачай кожну в ковбаску товщиною у великий палець, наріж на шматочки довжиною 1 см. Кожен шматочок злегка розплющити виделкою. Дрібно наріж моркву і селеру. Бульйон доведи до кипіння на слабкому вогні. Додай в бульйон коренеплоди, опусти галушки. Тим часом опусти помідори в окріп на 20 секунд – це допоможе легко очистити їх від шкірки. М’якоть помідорів наріж кубиками і разом з дрібно посіченим часником додай в суп, але тільки коли спливуть галушки. Додай зелень і провари ще хвилину.
5. Солянка зі свининою.
Інгредієнти:
0,5 кг м’яса;
4-6 солоних огірків;
2 цибулини;
2-3 помідора;
1 баночка маслин;
2 лаврові листки.
Приготування:
Приготуй м’ясний бульйон. Додай в бульйон цибулю і помідори, попередньо нарізані і засмажені в олії. Солоні огірки наріж скибочками і додай в бульйон. За бажанням можна також нарізати сосиски або шинку і додати варитися до інших інгредієнтів. Незадовго до закінчення варіння додай сіль, лавровий лист, кружечки маслин. Готову солянку подавай зі сметаною, посипавши травами.
Якщо тобі хочеться приготувати на обід щось новеньке, ці рецепти як раз прийдуть на допомогу. Ти оціниш смак цих супів.
Фото: Tochka.net.