Торт “Чорнослив в шоколаді”( ідеальний рецепт)
Дуже давно я хотіла приготувати саме такий торт. Ви б знали, скільки рецептів я переглянула, скільки забракувала. Все не те, все не це. Торти красиві, напевно, смачні, але не такі, які потрібні мені. Я, ясна річ, придумала свій торт. І мені здається, він вийшов відмінним, він дуже смачний, він гарний і гідний конкурент усім тортам з чорносливом, які ви, можливо, бачили вже колись чи пробували десь.
Чорнослив ідеально підійшов саме до шоколадних коржів. Я точно знаю, що шоколад і чорнослив – чудове поєднання, яке можна тільки доповнювати і доповнювати, нічим його не зіпсувати. Коржі швидше з кексового тіста, ніж з бісквітного. Моя форма діаметром 18 см. З цієї кількості інгредієнтів вийшло три коржі, які ідеально злилися між собою завдяки крему зі згущеного молока, какао і вершкового масла. До цього ж крему додамо нарізаний чорнослив.
Чорнослив можна замочити на пару діб в коньяку або якомусь лікері. Буде ще смачніше, це точно. Я не замочувала і вийшло теж дуже навіть непогано.
Торт залишайте в холодильнику до подачі, щоб крем добре схопився, а глазур застигла. А потім можна і нарізати, пригощати гостей або насолоджуватися самим.
Інгредієнти:
На 3 коржа діаметром 18-20 см.:
борошно -190 г
розпушувач тіста -1 ч. л.
розм’якшене вершкове масло -100 г
темний шоколад -100 г
яйця -2 шт.
жирна сметана (більше 20%) -125 г
ванільний цукор -2 ч. л.
цукор -125 г
молоко -90 мл.
Крем:
м’яке вершкове масло-150 г
згущене молоко -250 г
какао порошок -1 ч. л.
чорнослив (нарізати на дрібні шматочки) -150 г
Поливка:
темний шоколад -100 г
вершкове масло -40 г
жирна сметана -2 ч. л.
Спосіб приготування:
Корж:
Борошно просіяти з розпушувачем, залишити. Шоколад розтопити і трохи остудити.
Збити в окремій мисці масло з цукром і ванільним цукром в крем, до білого. Продовжуючи збивати, додати яйця по одному. Додати сметану і шоколад, збити до однорідності. Додати борошно, масло і перемішати ретельно ложкою. Вилити тісто в змащену маслом форму і випікати корж при температурі 190 градусів з 45 хвилин. Остудити, а потім розрізати на 3 коржа.
Крем:
Збити масло, какао і згущене молоко в крем, охолодити. Відкласти 3 столові ложки крему для декору верху торта, а в решті крем додати чорнослив, ретельно перемішати і прошарувати черносливовим кремом коржі. На верх і боки торта нанести відкладений крем і залити торт глазур’ю.
Поливка:
Всі інгредієнти розтопити і використовувати для декору торта. Готовий торт залишити в холодильник для подачі. Смачного!