«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Торт “Кокосовий з мигдалем”: смачніший за Рафаелло!

Не називаю торт “Рафаелло” тому що він смачніший однойменних цукерок, а навіщо рівнятись на того, хто гірше. Ніжний, смачний, м’який, чудовий торт.

Складові:

бісквіт:

  • Згущене молоко – 1 банка
  • Яйце – 2 шт
  • Масло вершкове – 100 гр
  • Кокосова стружка – 30 гр
  • Борошно – 160 гр
  • Розпушувач – 10 гр
  • Сіль – щіпка
  • Пакетик ванільного цукру

крем:

  • Маскарпоне – 500 гр
  • Згущене молоко – 1 банка

просочення:

  • Молоко – 3 ст л
  • Згущене молоко – 1 ст л

начинка:

  • Мигдаль – 80 гр

ганаш для завитків:

 

  • Шоколад білий – 150 гр
  • Вершки (від 33%) – 60 гр

Приготування бісквіта: в чашу міксера складаємо згущене молоко, яйця, м’яке вершкове масло і ванільний цукор. Збиваємо на середніх оборотах до однорідності. Додаємо кокосову стружку, просіяне борошно, розпушувач і сіль. Збиваємо на невеликих оборотах до об’єднання всіх інгредієнтів. Ми залишаємо тісто на 10 хвилин. З плином часу в силіконову форму (D = 16 см, дно прокладено пергаментом) виливаємо тісто і випікаємо при 150 * близько години. Остужаем бісквіт у формі, після дістаємо, загортаємо в плівку і прибираємо в холодильник мінімум на 4 години.

Приготування крему: маскарпоне кімнатної температури збиваємо зі згущеним молоком кімнатної температури до пишної маси. Перекладаємо в кондитерський мішок. Прибираємо в холодильник.

Для просочення змішати молоко і згущене молоко і добре перемішати ложкою до однорідності.

Сирий мигдаль при бажанні почистити від шкірки, далі підсушити горіхи на сковороді або в духовці поки вони не стануть хрусткими і ароматними (5-10 хвилин).

Для ганашу вершки доводимо майже до кипіння. Заливаємо ними поламаний на невеликі шматочки шоколад. Розмішуємо. Якщо тепла вершків не вистачило для повного розчинення шоколаду, то можна підігріти  суміш в мікрохвильовій печі (імпульсами по 15 сек) або на водяній бані. Повинна вийти однорідна рідка маса. Якщо у вас вийшла тверда, тягуча, липне маса-значить ви перегріли шоколад і він згорнувся, такий шоколад залишається тільки з’їсти так чи додати в якусь випічку, для торта він уже непридатний

Охолоджуємо ганаш в холодильнику. Коли він стане холодним, збиваємо ганаш міксером до пишної світлої маси. Перекладаємо в кондитерський мішок з насадкою.

Збірка торта: бісквіт розрізати на 3 рівних коржа. Кладемо перший корж, трохи просочуємо, шар крему з маскарпоне, зверху рубаний мигдаль, наступний бісквіт, просочуємо, крем маскарпоне, мигдаль, останній бісквіт, просочуємо, крем маскарпоне. Бажано збирати торт в кільці, так як крем м’який,і  не стабільний. Якщо зібрали в кільці, то поставте торт під невеликий вантаж на 4-6 годин. Якщо без кільця, то коли кладете другий і третій бісквіти, натискайте на них, щоб мигдаль пішов в крем і не було повітряних дірок. Готовий торт охолодити в холодильнику близько 4-6 годин. Дістати з холодильника ганаш за годину до декорування торта для розм’якшення. За допомогою м’якої силіконового пензлика обсипте торт кокосовою стружкою, зверху зробіть завитки з ганашу. За бажанням прикрасьте цукерками “Рафаелло”. Смачного

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі