Торт «Лісовий мох» – новинка 2019 року
Розкриємо секрет, зеленуватий відтінок торта ми отримали завдяки шпинату. У тісті є розморожений шпинат, на смак це не впливає, а от соковитості в тісті і кольору десерту надає.
Складові:
Набір продуктів для форми діаметром 24 см.
Для тіста:
– 450 гр. замороженого, нарізаного шпинату
– 4 яйця
– 2 склянки борошна
– 1 і 1/3 склянки олії
– 1 повний стакан цукру
– 3 чайні ложки розпушувача
Для крему:
– 500 гр. маскарпоне
– 5 штук. збитих яєць
– ¾ склянки цукрової пудри
– 2 склянки ягід (малини, чорниці)
– для декору торта малина і чорниця
Приготування:
Шпинат розморозити і добре віджати щоб не було зайвої рідини. Шпинат змішуємо з половиною олії і збиваємо в міксері за допомогою кухонного комбайна або блендера.
Яйця збиваємо з цукром в пухнасту масу, а потім – поступово додаємо масу зі шпинату і олії, що залишилося. Коли інгредієнти змішані додаємо частинами борошно, змішане з розпушувачем все перемішуємо.
Дно форми для випічки викладаємо папером для випічки. Нагріваємо і виливаємо тісто в форму, вирівнюємо верх, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати потрібно протягом години. Після вилучення з духовки пиріг залиште до повного охолодження, можна на всю ніч.
Коржі майбутнього торта ділимо на 3 частини.
Готуємо крем:
Яйця збиваємо, змішуємо з маскарпоне і цукровою пудрою, дозбиваємо міксером і в момент виникнення густого крему, з нього відкладаємо 4 столові ложки для змащування боків, а в решту маси додаємо малину і чорницю, потім акуратно перемішуємо ложкою. (Занадто довго перемішувати не слід. Як тільки отримаєте потрібну консистенцію необхідно припинити перемішування.)
Крем з фруктами ділимо на 2 частини і перемащуємо коржі. Також кремом змащуємо боки торта, а потім ставимо в холодильник 3 години, а краще на всю ніч. Перед самою подачею на стіл верх торта прикрасьте свіжими ягодами або фруктами.