Торт Медівник: солодощі, які варто приготувати на святковий стіл
Інгредієнти:
Для коржів:
– борошно – 450-500 гр.
– мед – 4 ст. л.
– яйця – 5 шт.
– розпушувач – 1 ч. л.
– сода – 0,5 ч. л.
– цукор – 150 гр.
Для крему:
– сметана – 200 гр.
– вершки жирні – 400 гр.
– пудра – 150 гр.
Приготування:
– спершу потрібно карамелізувати мед: розігрійте його та змішайте зі содою, постійно помішуйте, поки суміш не отримає карамельний колір.
– збийте яйця до стійких піків, додайте до суміші сіль та цукор й ретельно перемішайте. Потім ще додайте сюди мед та знову збийте.
– борошно змішайте з розпушувачем й додавайте порційно до яєчно-медової суміші.
– деко для випікання застеліит пергаментним папером й розподіліть рівномірно тісто.
– духовку розігрійте до 170 градусів та випікайте 15-20 хвилин.
– добре збийте вершки за допомогою міксера, а також додайте ще цукрову пудру та сметану. Продовжуємо змішувати до однорідності.
– вийміть корж з печі й охолодіть його, після цього розріжте на 2 половини й зріжте краї. Кожну частину ви можете розрізати на 2 – 3 коржі. Залишки випічки подрібніть до крихти.
– коржі перемастіть кремом, верх та бічні сторони також. Зверху все посипте крихтою.
Смачного!