Торт «Наполеон» з заварним кремом. Його полюбляють дорослі і діти.
складові
Для коржів:
— борошно — 650 грам;
— вершкове масло — 350 грам;
— яйця — 2 штуки;
— вода — 150 мілілітрів;
— оцет 6 відсотків — 1 столова ложка;
— щіпка солі.
Для заварного крему:
— молоко — 750 мілілітрів;
— яйця — 6 штук;
— цукор — 1.5 склянки;
— борошно — 3 столові ложки;
— ванілін за смаком.
Рецепт приготування
Потрібно, щоб всі основні інгредієнти були охолоджені.
Масло перетріть з борошном, а в воду додайте оцет, збиті яйця, і сіль і теж додайте.
Все добре перемішайте. З рідкої і борошняної суміші замісіть тісто.
Сформуйте з нього рівні шматочки на майбутні коржі, вийде приблизно 10-13 частин.
Накрийте харчової плівкою і поставте в холодильник.
Поставте каструлю з молоком на невеликий вогонь, туди ж додайте борошно і цукор, потім збиті яйця.
Все помішуйте безперервно, поки не загусне.
В кінці додайте ванілін і перемішайте. Зніміть з вогню. Нехай охолоне.
Духовку виставте на 180 градусів.
Наші шматочки тіста потрібно дістати з холодильника і розкачати однаковим діаметром.
Випікайте по черзі або на декількох деках в духовці до золотистої скоринки, приблизно 15 хвилин.
Коли все охолоне, сформуйте торт, змащуючи коржі домашнім кремом.
Крихтами, які залишаться від коржів, притрушуйте торт.
Щоб торт добре просочився, поставте його в холодильник.
Смачного!