ТОРТ «СЛЬОЗИ АНГЕЛА». КАЗКОВА НАСOЛОДА, ПРОСТО ТАНЕ У РОТІ! РЕЦЕПТ ПИРОГА, ЯКИЙ ЗАВЖДИ ВДАЄТЬСЯ!
На перший погляд, рецепт приготування торта-пирога «Сльози ангела» може видатися дещо складним. Але коли спробуєте його приготувати, зрозумієте, що це, насправді, зовсім просто. Усе готується в одній формі, не треба возитися з коржами, кремами і прикрашанням. А в результаті отримуєте розкішний десерт.
«Сльози ангела»
Інгредієнти:
Тісто: 150 г борошна, 80 г масла, 20 г цукру, 1 яйце, 5 г розпушувача.
Крем: 450 г сиру, 100 г цукру, 15–30 г манної крупи (залежно від вологості сиру), 80 г сметани, 3 жовтки, ваніль, цедра лимона або апельсина за бажанням.
Суфле: 70 г цукру, 3 білки, ваніль.
Просіяти борошно з розпушувачем, додати холодне масло, цукор і зробити руками крихту (швидко, щоб масло сильно не розтануло).
Додати яйце і замісити тісто. Загорнути в пакет і покласти в холодильник.
Усі інгредієнти для крему скласти в один посуд і добре перемолоти блендером до однорідної консистенції (до зникнення сирних крупинок).
Дно роз’ємної форми (24–26 см) вистелити пергаментом. Тісто розподілити руками, формуючи бортики (1–1,5 см заввишки), наколоти виделкою.
Викласти крем, розрівняти і поставити в розігріту до 180 °С духовку на 30 хв.
Хвилин за 10 до закінчення випікання треба збити білки з цукром і ванільним цукром (до стану піків збивати не потрібно, білки повинні помалу сповзати з віничків міксера).
Дістати пиріг, відразу зменшити температуру до 150–160 °С. Прямо на гарячий пиріг розподілити білки і поставити випікатися ще на 10 хв.
Дістати пиріг, накрити кришкою або мискою більшого розміру (головне, щоб був доступ повітря) і чекати повного охолодження. Можна поставити у прохолодне місце.
У процесі охолодження на поверхні будуть з’являтися крапельки бурштинового кольору. Стежте, щоб конденсат із кришки не капав на пиріг.
Коли пиріг повністю охолоне і покриється сльозами, можна куштувати.
Під або на сирний крем можна покласти ягоди, шматочки яблук, посипані корицею, тощо.
Смачного!