Торт з яблуками на білках – виходить ніжним, м’яким, вологим, дуже смачним
Дуже потрібний такий рецепт до великодніх свят, коли залишається багато білків після випікання паски.
Інгредієнти
Для тіста:
Білки – 8 штук.
Розпушувач – 1 чубата ч.л.
Цукор – 8 с.л.
Олія – 6 ст.л.
Борошно – 8 чубатих ст.л.
Для яблучної маси:
Яблука – 1 кг.
Цукор – 3 ст.л.
Кориця – ¼ ч.л.
Пудинг вершковий – 1 упаковка.
Вода – 150 мл.
Рецепт приготування
Коржі
Білки збиваємо до стійкої піни, по ложц додаємо цукор, щоразу добре збиваємо. Додаємо олію, вимішуємо ложкою.
Борошно вимішуємо з розпушувачем, просіюємо до білків, коротко збиваємо на найменшій швидкості міксера. Тісто ділимо на дві рівні частини, викладаємо у 2 форми (21х36), застелені пергаментом. Випікаємо при температурі 180 градусів 15 хвилин. Охолоджуємо.
Кожен корж розрізуємо навпіл, отримуємо 4 коржі розміром – 18х21.
Яблучна маса
Яблука чистимо, тремо на грубій тертці, викладаємо в каструю, заливаємо 50 мл води, тушкуємо під кришкою 15 хвилин. Додаємо цукор та корицю, вимішуємо.
Пудинг розчиняємо в 100 мл води. Яблука знімаємо з вогню, вливаємо пудинг, постійно помішуючи. Знову ставимо масу на вогонь, доводимо до кипіння.
Гарячу яблучну масу (5 ст.л. з гіркою на 1 корж) викладаємо на корж, наступним коржем злегка притискаємо. Після повного охолодження ставимо торт на 3 години в холодне місце.
Перед подачею посипаємо цукровою пудрою. Смачного!