«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Торт зі згущеним молоком: Були часи, коли у нас не було духовки і тоді рятували рецепти тортиків, приготованих на сковороді. Ось один з вдалих рецептів

Рецептом цього торта я користуюся вже багато років. Були часи, коли у нас не було духовки і тоді рятували рецепти тортиків, приготованих на сковороді. Ось один з вдалих рецептів.

Торт зі згущеним молоком, приготований на сковороді, виходить великий і дуже смачний, головне – дати йому добре просочитися. Крем можна використовувати будь-який, я зробила заварний, але пробувала і з вареним згущеним молоком і зі збитими вершками. Можна додати горіхи або кокосову стружку, в загальному, все залежить від вашої фантазії і смаку.

Для приготування торта на згущеному молоці на сковороді нам буде потрібно:

Для коржів:

борошно – 600 г (+/-);
згущене молоко – 1 банка;
яйце – 1 шт .;
сода гашена або розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:

молоко – 750 мл;
масло вершкове – 200 г;
цукор – 300 г;
яйце – 2 шт .;
борошно – 5 ст. л .;
ванільний цукор – 12 г;
горіхи – 0,5 склянки (у мене арахіс).
1. В глибоку миску вилити згущене молоко, додати яйце, просіяне борошно і розпушувач. Замісити еластичне тісто, щоб не липло до рук.

2. Розділіть тісто на 8 рівних частин.

3. Кожну частину тіста розкачати качалкою в коло, діаметр приблизно 26-27 см.

4. Випікати коржі для торта на сухій сковороді з двох сторін до золотистої скоринки. Коржі смажаться швидко.

5. Готові коржі остудити, підрівняти краєчки. Обрізки від країв підійдуть для обсипання торта.

Готуємо заварний крем: в каструльку влити молоко, додати яйця, цукор, ванільний цукор і борошно. Все перемішати віночком і поставити на вогонь. Довести крем до кипіння, при постійному помішуванні. Варити до загустіння, приблизно 5 хвилин, потім зняти з вогню. У гарячий крем додати розм’якшене масло і добре перемішати або збити міксером на низькій швидкості.

7. На плоску тарілку або підставку під торт викласти корж, добре змастити його теплим кремом і накрити наступним коржем. Таким чином зібрати весь торт.

8. Обрізки від коржів подрібнити і змішати з подрібненими горіхами. Торт добре змастити з усіх боків кремом, а потім посипати горіховою крихтою.

9. Поставити торт в холодильник на ніч. Вранці насолодитися шматочком ніжного, смачного торта на згущеному молоці, приготованого на сковороді.

Приємного чаювання!

За матеріалами.

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі