Три способи сушіння кураги в домашніх умовах, щоб була смачна та корисна
Сушіння на сонці.
Розріжте абрикос навпіл, видаліть кісточки та промийте. Для покращення кольору замочіть абрикос в розчині вітаміну С. Для цього на 2 склянки води додайте 1 ч. л. подрібнених таблеток та занурте в розчин абрикоси на 5 хвилин. Покладіть абрикос на пласку поверхню з нержавіючої сталі серединками вгору. Найкраще сушити абрикоси на свіжому повітрі в клітці чи ящику, що мають великі отвори. В цьому випадку покладіть абрикоси на пергаментний папір. Поверхня, на якій будуть сушитися фрукти, повинна вентилюватися знизу, щоб курага рівномірно просушилася. Встановіть ящик на сонці в місці, що гарно вентилюється. Зверху накрийте марлею або сіткою на 4-14 днів. Ввечері або якщо йде дощ, забирайте абрикоси всередину, щоб вони не вбирали вологу. Коли курага буде готова, покладіть її в морозилку на 2 доби, щоб видалити бактерії й інші патогенні мікроорганізми.
Духовка.
Промийте абрикоси, розріжте навпіл та видаліть кісточки. Притисніть з заокругленого боку, щоб середина трохи вивернулася вгору. За бажанням замочіть в розчині вітаміну С. Покладіть фрукти на деко, застелене пергаментом та сушіть в духовці при 80-90 градусах протягом 6 годин. Потім переверніть абрикоси догори шкіркою та сушіть ще 6 годин. Готову курагу дістаньте та залиште охолоджуватися. Зберігайте в скляній банці з кришкою.
Електросушарка.
Промийте абрикоси, розріжте навпіл та видаліть кісточки. Проваріть фрукти в цукровому сиропі з 200 мл води та 500 грамів цукру. Загальний час варіння має становити 30-45 хвилин. Покладіть абрикоси на піддон сушарки серединкою вниз. Сушіть протягом 12 годин при температурі 35 градусів, через 18 годин підійміть температуру до 60 градусів, а потім знов зменште до 35 градусів. Сушіння таким способом займає 1-2 доби.