Це ті самі пишні булочки зі шкільних буфетів. Я знайшла унікальний, ще радянський, рецепт булочок по ГОСТу
Щоб ви знову могли пережити ті незабутні відчуття, ми відновили їх оригінальний рецепт.
Ось що вам знадобиться:
600 г борошна;
1 пакетик сухих дріжджів;
100 г вершкового масла;
250 мл. молока;
4 яєчних жовтка;
100 г цукру;
1 пакетик ваніліну;
дрібка солі.
Для змащення:
1 жовток;
2 ст. л. молока.
Що робити?
У теплому молоці розведіть дріжджі, додайте 1-2 столові ложки цукру і 1-2 столові ложки борошна.
Перемішайте і поставте в тепле місце на 15 хвилин. Просійте борошно. Тісто має бути м’яким і не липнути до рук.
Змастіть миску рослинною олією і покладіть туди готове тісто. Миску з тістом поставте в тепле місце і дайте йому піднятися.
Коли тісто буде готове, розділіть його на невеликі шматочки і розташуйте їх на невеликій відстані один від одного.
Поставте деко з булочками в тепле місце. Вони повинні ще трохи піднятися.
Змастіть їх яєчним жовтком, збитим з молоком. Випікайте 20-25 хвилин при температурі 200 ° С (хоча все залежить від вашої духовки, так що стежте за процесом).