«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Це ті самі пишні булочки зі шкільних буфетів. Я знайшла унікальний, ще радянський, рецепт булочок по ГОСТу

Пам’ятаєте ті солодкі булочки, які ви часто купували в шкільних і університетських їдальнях, і які часто пекли ваші бабусі?

Щоб ви знову могли пережити ті незабутні відчуття, ми відновили їх оригінальний рецепт.

Ось що вам знадобиться:

600 г борошна;
1 пакетик сухих дріжджів;
100 г вершкового масла;
250 мл. молока;
4 яєчних жовтка;
100 г цукру;
1 пакетик ваніліну;
дрібка солі.
Для змащення:

1 жовток;
2 ст. л. молока.
Що робити?

У теплому молоці розведіть дріжджі, додайте 1-2 столові ложки цукру і 1-2 столові ложки борошна.

Перемішайте і поставте в тепле місце на 15 хвилин. Просійте борошно. Тісто має бути м’яким і не липнути до рук.

Змастіть миску рослинною олією і покладіть туди готове тісто. Миску з тістом поставте в тепле місце і дайте йому піднятися.

Коли тісто буде готове, розділіть його на невеликі шматочки і розташуйте їх на невеликій відстані один від одного.

Поставте деко з булочками в тепле місце. Вони повинні ще трохи піднятися.

Змастіть їх яєчним жовтком, збитим з молоком. Випікайте 20-25 хвилин при температурі 200 ° С (хоча все залежить від вашої духовки, так що стежте за процесом).

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі