Цeй теплий салат з баклажанів мої гості будуть згадувати щe довго. Він не такий як всі, йoго аромат та смак незрiвнянні!
Подайте таке чудо на стіл, і ваші гості ще довго будуть згадувати незвичайне частування!
склад:
3-4 (600 г) середніх баклажанів
800 г помідорів
100 г оливок природної стиглості, без кісточок
4 зубчики часнику
100-120 г бринзи
60 мл оливкової олії
1 ½ ч.л. крупної солі
¼-1/2 ч.л. сухого гострого перцю в пластівцях
5 гілочок зеленого базиліка
сіль
Приготування:
1. З баклажанчіков зняти шкірку, накришити кубиками в 2 см. Посолити.
2. Тарілку мікрохвильовки побризкати олією. Розкласти шматочки синеньких і готувати 5 хв. (або на пару в мультиварці) Перемішати шматочки і ще на 5 хв. відправити в СВЧ-піч. Залишити на столі остигати.
3. Роздавити зубки часнику, подрібнити ножем. У сковороді на розігрітій оливковій олії (1-2 ст.л.) обсмажити 10 хв. на середній потужності баклажани з часником. Зрідка перемішувати, рази три за весь час смаження.
4. Викласти на тарілку. Трохи дати охолонути, а потім додати нарізані кубиком помідорчики, листочки базиліку, оливки, присипати сіллю і пластівцями червоного перцю. Змішати разом акуратно.
5. Покришити виделкою бринзу. Посипати зверху салат.
Подавайте відразу. Салат добре поєднується з м’ясними стравами, приготованими на грилі.