Цей тортик один з найсмачніших з усіх, що я готувала. Торт з безе схожий на київський, трохи простіший в приготуванні, але за смаком – неперевершений! РЕЦЕПТИ
Його обов’язково варто приготувати тим, хто любить різноманітність горіхів. Безе виходить повітряне і дуже смачне: магазинні торти і поруч не стояли.
Торт з безе схожий на київський, але трохи простіше в приготуванні. Здивуйте себе і своїх гостей чудовим тортом власного приготування.
4 свіжих курячих яйця;
200 грам цукрового піску;
половина чайної ложки лимонного соку або лимонної кислоти;
дрібка солі;
150 грам арахісу.
200 грам вершкового масла;
380 грам вареного згущеного молока.
150 грам арахісу;
100 г волоських горіхів.
Для приготування безе нам знадобиться дві миски: одна більша (для білків), друга трохи менша (для жовтків).
Зверніть увагу на те, щоб посуд був ідеально чистим і сухим: це дуже важливо.
Беремо чотири курячих яйця, відокремлюємо дуже акуратно білки від жовтків. Жовтки можете використовувати для приготування інших страв.
У білки додаємо дрібку солі, збиваємо дві хвилини міксером на максимальній швидкості.
Потім вливаємо в білки лимонний сік (можна використовувати розведену водою лимонну кислоту) і збиваємо ще дві хвилини.
Далі додаємо по одній столовій ложці цукрового піску і безперервно збиваємо.
Готове безе має бути таким щільним, що навіть при перевертанні не випадає із посуду.
Очищений арахіс необхідно заздалегідь обсмажити на сухій сковороді (всі 300 грам) і подрібнити в крихту. Рівно половину горіхів висипаємо в безе і перемішуємо акуратно силіконовою лопаткою.
Деко застилаємо пергаментним папером і, використовуючи рознімне кільце діаметром 18 сантиметрів, малюємо на папері кола.
Викладаємо безе на круги, розподіляємо: використовуючи кондитерський мішок або просто лопаткою. Товщина кіл – не більше одного сантиметра.
Відправляємо деко в духовку, розігріту до 100 градусів, на одну годину.
Вершкове масло кімнатної температури (дуже дуже м’яке) перекладаємо в миску і збиваємо міксером до невеликого збільшення в обсязі. У мене на це пішло 5 хвилин.
Потім додаємо в масло маленькими порціями варене згущене молоко і безперервно збиваємо.
Одержаний густий однорідний крем відправляємо на 30 хвилин в холодильник.
Коржі знімаємо з пергаменту, охолоджуємо до кімнатної температури.
Формувати торт будемо на плоскому блюді. Для цього змащуємо його кремом і викладаємо перший корж (всього у мене їх вийшло 4).
Змащуємо корж шаром крему, потім викладаємо другий – змащуємо кремом, і так чинимо з усіма іншими.
Останній корж змащуємо кремом, обмазуємо боки. Посипаємо верх (по периметру) горішками, також посипаємо горіхами боки.
Прикрашаємо цілими шматочками волоських горіхів.
Ставимо торт на три години в холодильник: для просочення.