«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Цей тортик один з найсмачніших з усіх, що я готувала. Торт з безе схожий на київський, трохи простіший в приготуванні, але за смаком – неперевершений! РЕЦЕПТИ

Цей тортик один з улюблених і найсмачніших: з усіх, що я готувала. Джерело

Його обов’язково варто приготувати тим, хто любить різноманітність горіхів. Безе виходить повітряне і дуже смачне: магазинні торти і поруч не стояли.

Торт з безе схожий на київський, але трохи простіше в приготуванні. Здивуйте себе і своїх гостей чудовим тортом власного приготування.

 

4 свіжих курячих яйця;

200 грам цукрового піску;

половина чайної ложки лимонного соку або лимонної кислоти;

дрібка солі;

150 грам арахісу.

 

 

200 грам вершкового масла;

380 грам вареного згущеного молока.

 

150 грам арахісу;

100 г волоських горіхів.

 

Для приготування безе нам знадобиться дві миски: одна більша (для білків), друга трохи менша (для жовтків).

Зверніть увагу на те, щоб посуд був ідеально чистим і сухим: це дуже важливо.

Беремо чотири курячих яйця, відокремлюємо дуже акуратно білки від жовтків. Жовтки можете використовувати для приготування інших страв.

У білки додаємо дрібку солі, збиваємо дві хвилини міксером на максимальній швидкості.

Потім вливаємо в білки лимонний сік (можна використовувати розведену водою лимонну кислоту) і збиваємо ще дві хвилини.

Далі додаємо по одній столовій ложці цукрового піску і безперервно збиваємо.

Готове безе має бути таким щільним, що навіть при перевертанні не випадає із посуду.

Очищений арахіс необхідно заздалегідь обсмажити на сухій сковороді (всі 300 грам) і подрібнити в крихту. Рівно половину горіхів висипаємо в безе і перемішуємо акуратно силіконовою лопаткою.

Деко застилаємо пергаментним папером і, використовуючи рознімне кільце діаметром 18 сантиметрів, малюємо на папері кола.

Викладаємо безе на круги, розподіляємо: використовуючи кондитерський мішок або просто лопаткою. Товщина кіл – не більше одного сантиметра.

Відправляємо деко в духовку, розігріту до 100 градусів, на одну годину.

Вершкове масло кімнатної температури (дуже дуже м’яке) перекладаємо в миску і збиваємо міксером до невеликого збільшення в обсязі. У мене на це пішло 5 хвилин.

Потім додаємо в масло маленькими порціями варене згущене молоко і безперервно збиваємо.

Одержаний густий однорідний крем відправляємо на 30 хвилин в холодильник.

Коржі знімаємо з пергаменту, охолоджуємо до кімнатної температури.

Формувати торт будемо на плоскому блюді. Для цього змащуємо його кремом і викладаємо перший корж (всього у мене їх вийшло 4).

Змащуємо корж шаром крему, потім викладаємо другий – змащуємо кремом, і так чинимо з усіма іншими.

Останній корж змащуємо кремом, обмазуємо боки. Посипаємо верх (по периметру) горішками, також посипаємо горіхами боки.

Прикрашаємо цілими шматочками волоських горіхів.

Ставимо торт на три години в холодильник: для просочення.

Смачного!

 

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі