Ця страва перетворює на свято будь-який день: Рецепт свинячих реберець з грибами та квашеною капустою
Поляки кажуть, що це їх рецепт, німці з ними, звичайно сперечаються — адже вони майстри готувати м’ясо з квашеною капустою. Але головне, це — нереально смачно! М’ясо виходить таким ніжним, що тане в роті, а аромат грибів просто зводить з розуму, зазначають Патріоти України.
Вам знадобиться:
- Свинячі реберця — 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Чорнослив — 5-6 шт.
- 50 гр сушених грибів
- Копчений бекон — 150 г
- 1 кг квашеної капусти
- столова ложка майорану
- 1 чайна ложка кмину
- Сіль, чорний перець — на ваш смак
Процес приготування
Залити гриби холодною водою і залишити на 1-2 години.
Ребра нарізати шматочками, посолити, поперчити й обсмажити з двох сторін на соняшниковій олії.
На сковороду викласти нарізаний кубиками бекон і цибулю, обсмажити, а коли він почне ставати рум’яним, додати часник. Обсмажити все разом ще 1 хвилину.
Додати квашену капусту, чорнослив без кісточок і замочені гриби (налити трохи води, в якій вони були замочені). Додати майоран, кмин, сіль і перець. Тушкувати на повільному вогні близько 10 хвилин.
На дно форми для запікання викласти капусту. Зверху викласти реберця з грибами. Накрити форму фольгою або кришкою і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 2 години.