Цьому пирогу просто немає рівних, тільки спробуйте
Складові для основи:
– Яблука (тверді, краще кислих сортів), очищені від шкірки і серцевини 1 кг
– Борошно 150 г
– Розпушувач 1 ч. л.
– Сіль щіпка
– Яйця 3 шт
– Цукор коричневий (можна білий) 120 г
– Молоко 100 г
– Лимон 1 шт
Складові для скоринки:
– Цукор коричневий (білий) 20 г
– Вершкове масло 15 г
Рецепт приготування яблучного пирога:
1. Підготувати форму 22-23 см діаметром (вистелити пергаментом або змастити вершковим маслом, обсипати манкою, надлишки струсити). Духовку розігріти до 180 С.
2. З лимона зняти цедру і віджати сік з половини. Яблука нарізати тонкими пластинками ножем, на тертці. Полити лимонним соком.
3. Яйця збити з цукром (не сильно), додати молоко. Борошно просіяти з розпушувачем, перетерти з цедрою.
4. Змішати яєчно-молочну суміш з борошняною, вилити тісто на яблука, акуратно змішати, щоб тісто покрило плівкою яблука.
5. Викласти в форму, злегка притиснути рукою. Зверху присипати цукром і викласти шматочки масла.
6. Випікати 40-60 хвилин. Подавати теплим або холодним. Мені більше подобається в холодному вигляді.