Цьому рецепту 100 років: “Котлети по-київськи” – справжній смак України
Цей фантастичний рецепт точно стане вашим улюбленим, пише Spisa.
Складові:
4 шт. куряче філе;
2 шт. яйця курячі;
100 г масло вершкове;
400 г олія соняшникова;
сухарі панірувальні;
пучок зелені;
сіль за смаком;
перець чорний за смаком;
Приготування:
Подрібнити петрушку.
У мисці змішати вершкове масло з петрушкою.
Загорнути вершкове масло в харчову плівку і прибрати в морозилку на 20-30 хвилин.
Куряче філе розкрити гострим ножем, щоб вийшов прямокутник і злегка відбити.
На край філе викласти шматочки підмороженного вершкового масла.
Загорнути філе таким чином, щоб масло було всередині.
Злегка збити яйця і додати сіль, вмочити котлету в яєчну суміш.
Потім обваляти в панірувальних сухарях. Двічі повторити процедуру.
У глибокій сковороді або сотейнику добре розігріти олію і обсмажити котлети, періодично перевертаючи, до рум’яної скоринки з усіх боків.
Масло має покривати котлети повністю або хоча б наполовину.
Готові котлети прикрасити зеленню. Як гарнір добре підійде смажена з цибулею картопля або картопляне пюре.
Смачного!