Цукати з полуниці — шалено смачні, яскраві і дуже ароматні
Полуничні цукати захопили серця багатьох ласунів і навіть тих, хто не є такими. А все через особливо солодкий смак, цікаву форму і неповторний аромат. Зберегти стиглу ягоду і насолоджуватися її смаком цілий рік — це того варто. До того ж ягідна заготівля підкреслить смак бісквітних тортів, кексів, печива або послужить чарівним декором. І ще десерт подобається своїм кисло-солодким смаком, що виключає зайву нудотність.
Складові:
полуниця — 1 кг;
цукровий пісок — 800 г;
чиста вода — 1 л;
лимонна кислота — щіпка.
Спосіб приготування:
- Стиглі ягоди, бажано цільної форми, промивають під проточною водою, очищають від непотрібних частин.
- Далі в емальовану каструлю виливають воду, висипають цукор.
- Коли сироп закипає, додають полуницю і проварюють 10 хвилин.
- Ягоди переміщують на друшляк, добре проціджують.
- На деко вистилають пергамент, потім ягоди акуратно розкладають
- Соковиту заготовку переміщають в духовку, розігріту від 35-45 градусів.
- Двері духовки тримають відкритими для хорошого просушування.
- Після того, як ягоди стануть еластичними, їх переміщують в скляну банку.
- Щільно накривають кришкою і чекають моменту використання.