Турецька горіхова халва
Халва має унікальну харчову цінність. У цьому продукті зберігаються «живі» компоненти – жиророзчинні вітаміни, фосфоліпіди, які перешкоджають старінню організму людини. «Лікує душу, живить мозок і наповнює серце радістю» – це все про халву.
Інгредієнти:
100 г вершкового масла, 1 скл. пшеничного борошна, 1 скл. цукру, 100 подрібнених волоських горіхів, 2 скл. води, 1 ч. ложка ваніліну.
Розчинити цукор у воді і поварити 5 хв. У великій сковороді потрібно розтопити масло, обсмажити у ньому борошно та горіхи до світло-коричневого кольору. Стежити, щоб не було грудочок. Залити це борошно з горіхами цукровим сиропом і варити, доки суміш за густиною не нагадуватиме густу сметану. Зняти з вогню, додати ванілін. Халву потрібно охолодити, виклавши на велику пласку тарілку. Така халва найкраще смакуватиме з несолодким чаєм або молоком.