У мами хліб м’який, як пух, і повітряний, немов хмара. Пече його вона за oсобливим, але дуже пpостим рецептом
Така м’якість досягається за допомогою спеціальної техніки «тенджонг», в якій, незважаючи на її унікальність, немає нічого складного: частина тіста просто заварюється, а потім додається до решти маси. Джерело
Саме цей клейстер буде відповідати за те, у скільки разів тісто збільшиться і наскільки пористим вийде. Чимось воно нагадує монастирські паски.
Інгредієнти для молочного хліба:
Молоко 250 мл
Пшеничне борошно 360 г
Сухі дріжджі 0,25 ч. л.
Цукор 2 ст. л.
Сіль 1 ч. л.
Яйце 2 шт.
Вершкове масло 20 г.
Рецепт молочного хліба:
У 150 мл теплого молока додайте цукор і дріжджі, перемішайте і почекайте 15 хвилин, поки дріжджі не піднімуться шапочкою.
За цей час приготуйте тенджонг
Змішайте 100 мл молока з 20 г борошна і варіть суміш на середньому вогні до консистенції пудингу.
Зніміть з плити і дайте клейстеру трохи охолонути.
Змішайте 340 г просіяного борошна з сіллю, додайте яйце, вершкове масло і дріжджі з молоком.
Трохи перемішайте інгредієнти, додайте заварений клейстер і замісіть м’яке, податливе тісто.
Перекладіть тісто в миску, змащену маслом, і дайте йому піднятися.
На це піде півтори години. Потім тісто обминається, розділяється на три частини і викладається трьома брусками в форму.
Найлегше згорнути три товстих рулету і щільно їх укласти.
Якщо укласти їх один до одного, тісто буде підніматися вгору, якщо залишити зазори, то буде трохи більше плоским.
Збийте друге яйце з 2 ст. л. молока і змастіть цією сумішшю хліб.
Випікайте його 30 хвилин при 180 градусах.
Смачного!