«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

У нас цей пляцок печуть чи не на кожне весілля. Смачнезний горіховий пляцок “Весільний”

У нас цей пляцок печуть чи не на кожне весілля. Смачнезний горіховий пляцок “Весільний”

Колись цей пляцок пекли на чи не на кожне весілля. Але він досі один із найсмачніших! З тоненькими крихкими горіховими коржами і горіховим заварним кремом.  Джерело

Горіховий весільний пляцок

100 г мелених горіхів,
100 г масла (або маргарину),
100 г смальцю, 200 г цукру,
0,5 скл. сметани,
1 ч. ложка амоняку (розвести в сметані),
4 яйця, борошно.
Форма 20Х40 см.

Замісити не надто туге тісто, додаючи борошно, щоб тісто зібралося у кулю і можна було розкотити. Покласти на 3 год у холодильник. Коржі дуже крихкі і пісочні, тому розкочувати потрібно тоненько на пергаменті і на ньому ж випікати. Пекти до ледь золотистого кольору, не перепекти, бо будуть розсипатися. Якщо розламається, то нічого страшного, все гарно схопиться кремом.

Крем:

1 п. пудингу,
400 г молока,
400 г масла,
0,5–1 скл. цукрової пудри,
200 г мелених горіхів,
0,5 скл. гарячого молока.
У молоці заварити пудинг, охолодити. Масло збити з цукровою пудрою, додавати охолоджений пудинг.
200 гр мелених горіхів змолоти і залити 0,5 скл. горячого молока, довести до кипіння, охолодити.
Холодні горіхи вимішати з кремом.

Перемазати коржі, на 1 годину накрити дощечкою і поставити вантаж. Потім змазати весь пляцок залишками крему і присипати крихтами або горіхами. Горішки перед вткористання підсушити.

Рецептом поділилася Мирослава Крутій

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі