У нас в селі м’ясний хлібець “ЗАЄЦЬ” обов’язково має бути у Великодньому меню. Ось найкращий рецепт цієї традиційної м’ясної страви до великоднього столу
“Заєць” – страва, схожа на м’ясний хлібець, яку традиційно готують на свята на Західній Україні. До речі, ні зайчатини, ні кролятини у ній немає.
“Заєць” виходить дуже смачним і ситним! Джерело
Інгредієнти для страви “Заєць”
1,5 кг яловичого фаршу + 700 г сала
або 1,5 кг свинини + 350 г сала,
4 середні цибулини,
8 зубців часнику,
7 яєць,
100 г манки,
сіль,
перець,
200 мл молока,
4 скибки хліба.
Приготування
Перемолоти м’ясо, сало, розмочену у молоці булку, додати решту складників, перемішати і добре вибити долонями декілька хвилин.
Форми із фольги змастити олією. Можна зверху посипати кмином або підсмаженим кунжутом.
Пекти 40–50 хв при температурі 180–200 градусів.
З форми виймати холодним, або ще краще на другий день. Виходить 4 “Зайчики” 7Х20 см.
Смачного! Веселих і щасливих вам свят!
Рецептом поділилася п. Гaлина