Улюбленець дітлахів і заклопотаних мам. Шалено смачний желейний тортик без випічки. Ласунчики просять ще і ще
Для приготування торта знадобилися:
корж:
– 400 г пісочного печива
– 150 г вершкового масла Джерело
I желе:
– 2 уп. магазинного желе зі смаком ківі
– 2 ківі
– 25 г желатину
II желе:
– 750 г сметани
– 500 мл молока
– 35 г желатину
– 200 г цукру
1. Печиво я перетворила в крихту за допомогою блендера.
2. Масло розтопила, остудила і додала до печива. Замісила тісто. Воно вийшло досить розсипчастим, але мокрим.
3. Форму для випічки застелила харчовою плівкою. На дно виклала тісто і розподілила його по всій поверхні, добре придавлюючи. Далі поставила в холодильник.
4. Желе розвела по інструкції, залила в посудину, яка за формою нагадувала форму для випікання, але при цьому була нижче і менше за обсягом. Поставила застигати в холодильник.
5. Миску потримала трохи в гарячій воді і желе легко відійшло від посуду. Формою для торта накрила зверху і перевернула, ось так воно виявилося посередині.
6. Далі молоко довела майже до кипіння і залила ним желатин. Гарненько розмішати до повного розчинення і дала йому охолонути.
7. Сметану з цукром збила міксером до повного розчинення цукру. В процесі додала ваніль. Під час приготування пробуйте крем, він повинен бути солодким, так як пізніше ще додатися прісне молоко.
8. Не вимикаючи міксер тонкою цівкою додала молоко з желатином. Це робиться для того, щоб не з’явилися грудки і желатин відразу не схопився від холодної сметани.
9. Цю суміш вилила обережно в вільне місце в формі і поставила в холодильник ще на годину.
10. Цього часу було достатньо, щоб схопитися. Обережно зняла бортики і харчову плівку. Вага готового торта приблизно 2 ½ – 3 кг.
Смачного!