Улюблений маківник моїх дітей! Готувати його простіше простого, а смак - неймовірний!
Лимонний маківник з шоколадно-кокосовою поливкою – безумство смаку! Складові: Борошно пшеничне – 0,75 склянки Вершкове масло – 150 грам Яйце – 2 штуки Лимон – 0,5 штук Сметана – 150 грам Шоколад – 100 грам Розпушувач – 1 ч. л. Ваніль – за смаком Цукровий пісок – 0,75 склянки Кокосова стружка – 0,75 склянки Мак – 0,75 склянки. Читайте також: Щороку на Різдво печу «Маківник» за особливим рецептом. Таку смакоту не можна тримати в секреті, тому ділюся з вами рецептом цього смачнезного пирога Приготування: Масло (100 грам) кладемо в миску, розтоплюємо в мікрохвильовій печі, додаємо мак, кокосову стружку, трохи ванілі і цукор. Вбити 2 курячих яйця. Додати сметану (15% жирності). Борошно пшеничне заздалегідь просіяти і змішати його з розпушувачем і додати в миску. Лимон натерти на тертці, цедру всипати її в миску. Гарненько перемішати масу, щоб не було грудочок, до отримання однорідної консистенції. Вилити тісто у форму для випікання і відправити запікати при 180ºC на 30-40 хвилин. Дістати корж з духовки і перекласти його на тарілку, остудити. Решта 50 грам масла кладемо в миску, розламуємо чорний шоколад і додаємо до масла, розтопити в мікрохвильовці, перемішати. Змастити отриманою масою верхівку коржа і посипати кокосовою стружкою. Відправити торт на 10 хвилин в холодильник для застигання шоколаду. Смачного!