«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

В Україні почали розробляти еко-посуд з кукурудзи та зубні щітки з целюлози

Посуд і зубні щітки з кукурудзи екологічно безпечні і повністю розкладаються за кілька років. Українські розробники створили замінник пластику, і за свої ідеї увійшли до п’ятірки кращих винахідників світу.

Врятувати країну від сміття і робити посуд з кукурудзи – про таке давно мріяла Ольга Коваль з чоловіком. Два роки тому, задум вдалося втілити в життя.

“Якщо вона потрапить до компостної ями, то вона розкладеться в біологорозчинну продукцію – ну, і в біодобриво. Це кукурудзяний крохмаль – 80%, все інше – додаткові інгредієнти. Ніякого додавання хімічного там нема”, – розповіла Коваль.

Тарілки, стаканчики і столові прибори з кукурудзяного крохмалю коштують на кілька копійок дорожче пластикових. Зараз Ольга шукає інвесторів, адже на виробництво екопосуду потрібно півмільйона доларів. А Ілля Кичук мріє, що одноразові зубні щітки з пресування целюлози замінять пластикові, якими користуються в багатьох європейських і американських готелях і в’язницях.

“Готелів у світі двісті тисяч. Кожен день викидається 6 тонн одноразових щіток. Якщо ми будемо з цим боротися, ми скоротимо викид і СО2, і пластик в океан”, – розповів розробник.

Цей винахід Іллі та його колеги Дарини увійшов у ТОП-5 кращих еко-стартапів світу. У червні вони привезли нагороду з Німеччини – і вже знайшли першого замовника. Показати екологічні ініціативи українських винахідників за кордоном допомагають Роман Зінченко з братом.

“Дуже часто ми бачимо такий ефект відкриття “ой, ми не знали, що у вас багато всього”, і це не може не тішити, але нам треба працювати над “огранюванням алмазів”.

Є місток між екологічними талантами і підприємництвом, коли ми цей місток повністю побудуємо, то думаю, що ми побудуємо в Україні нову економіку і наш зелений ВВП активно рухатиметься вперед”, – розповів координатор Української мережі енергетичних інновацій Роман Зінченко.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі