Варена кукурудза — в каструлі та духовці, особливі рецепти приготування.
Кукурудза в каструлі
Ставимо каструлю з водою на вогонь, чекаємо поки закипить, після цього опустіть туди кукурудзу. Дуже важливо, варити треба на маленькому вогні.
Листя с кукурудзи можете не знімати, воно додасть аромат і соковитість. А ось від рилець (волокон навколо качана) краще позбутися. Щоб всі качани зварились одночасно, вони мають бути одинакові за розміром.
Молода кукурудза вариться 25-30 хвилин, зріла до 2 годин.
Щоб стара кукурудза швидше зварилась, радимо замочити її у воді на 2-4 години. Зерна розм’якнуть і зваряться швидше.
Перед тим як витягувати спробуйте одне зернятко, вона має бути м’яке і соковите.
Залишилось злити воду, щільно закрийте каструлю кришкою і обгорніть рушником. Поставте хай постоїть мінут 15.
Перед споживанням змастіть її вершковим маслом і посипте сіллю за смаком.
Кукурудза в духовці
Беремо глибоку форму для запікання, змащуємо вершковим маслом. Кладемо туди вимиту і очищену від листя і рилець кукурудзу. Заливаємо кип’яченою водою, так щоб кукурудза на половину булу у воді. Накрийте форму листом фольги.
Поставте кукурудзу в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин, якщо кукурудза молода, і на 120 хвилин, якщо качани зрілі.
Сіль додаємо за смаком. Усім Смачного!