Вареники з полуницею: приготуй смачну українську страву
Вареники з полуницею - чудова страва для тих, хто в сезон полуниці хоче не просто поласувати ароматною яскравою ягідкою, а ще й побалувати себе різноманітними полуничними десертами.
Сьогодні пропонуємо тобі приготувати апетитні вареники з полуницею. Рецепт абсолютно простий і не потребує від тебе великих енергетичних витрат. Зате твої домашні будуть тобі вдячні за надзвичайно смачні домашні вареники з полуницею.
Вареники з полуницею - інгредієнти:
для тіста: 300 г борошна, 2 яйця, щіпка солі, 150 мл води,
для начинки: 400 г свіжої полуниці, 100 г цукру, 1 ч. ложка крохмалю.
Рецепт вареників з полуницею покроково:
Приготуй тісто для вареників з полуницею. Просій борошно гіркою і зроби в ній воронку. Розбовтай яйця з водою і сіллю і акуратно влий у борошно, щоб вони не виплеснулися назовні. Підгрібай борошно з усіх боків до центру і заміси тісто. Обминай тісто, поки воно не вийде середньої густоти, еластичним і пружним. Накрий тісто серветкою і відклади на півгодини, щоб воно полежало.
Тим часом підготуй полуницю для начинки. Ягоди перебери, відокрем від листя і плодоніжок, помий і обсуши. Якщо у тебе полуниця велика, то розріж ягідки на 3-4 частини. Змішай цукор із крохмалем. Крохмаль вбере в себе полуничний сік і не дасть йому витекти в процесі варіння вареників.
З тіста скатай ковбаску, розріж на невеликі шматочки, кожен з яких розкачай у варенички. Коржики мають бути в міру тонкими, але не до прозорості, щоби з них не просочилася начинка під час варіння.
На кожну вареничку поклади кілька шматочків полуниці і посип крохмально-цукровою сумішшю, приблизно 0,5 ч. ложки.
Зліпи краї вареників та защипни їх зручним для тебе способом.
Зліплені вареники з полуницею закинь у підсолений окріп і після того, як вони спливуть, вари 5-7 хвилин. У процесі варіння переверни вареники шумівкою.
Готові вареники з полуницею подавай гарячими зі сметаною, вершками, полуничним соком, йогуртом, згущеним молоком або просто так.