«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Варення з пелюсток чайної троянди, неймовірно смачне і корисне. Встигніть запастись на піку цвітіння.

З пелюсток троянд готують чудове варення, яке, окрім кулінарних якостей, володіє бактерицидними властивостями. Регулярне вживання такого варення — одна з кращих профілактик карієсу та ангіни.

Щоб приготувати варення з пелюсток троянд, необхідний кущ спеціальної «чайної» троянди, з невеликими пелюстками на квітках ніжно рожевого кольору.

Найбільш активно ця троянда цвіте в червні-липні. Квіти збираються вручну вранці. На одну порцію варення пелюстки можна заготовлювати протягом декількох днів, і зберігати вже зірвані квіти в холодильнику в зав’язаному пакеті, щоб не вивітрився аромат.

Нам потрібно:

пелюстки чайної троянди свіжі – 450 г;
цукор-пісок – 900 р.


Сам процес приготування:

  1. Розібрати бутони, у кожної пелюстки видалити зону прилягання до чашелистику – біла область.
  2. Промити, перебираючи руками, в будь великій посуді з водою.
  3. Слабо віджати, викласти на решітку, щоб підсушити.
  4. Коли пелюстки позбудуться від більшої частини вологи, перемістити їх у банку.
  5. Посипати цукром, чергуючи шари.
  6. Вручну або товкачем прим’яти, стимулюючи виділення соку.
  7. Закрити, зберігати в холоді.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі