Вчені попередили про смертельну небезпеку коров'ячого м'яса і молока
Вчені з Німецького центру дослідження раку виявили в коров’ячому молоці та яловичині невідомі патогенні мікроорганізми, які можуть викликати хронічне запалення товстої кишки і призводити до онкозахворювання. Про це повідомляє видання Augsburger Allgemeine, передають Патріоти України.
Вчені досліджували кров сотень європейських молочних корів і вивчили молоко і молочні продукти з супермаркетів. Медики також взяли зразки крові у здорових людей і пацієнтів з колоректальним раком.
Результат, на їхню думку, очевидний: патогенні мікроорганізми були виявлені не тільки в продуктах тваринного походження, а й в вивчених клітинах людини. Але поки немає безумовного доказу того, що саме ці патогени – причина розвитку пухлин.
Вчені припустили, що зараження патогенними мікроорганізмами відбувається вже в перший рік життя людини, тому що імунна система однорічної дитини недостатньо міцна. Виходячи з цього, вони рекомендують годувати малюків грудним молоком до року і не радять занадто рано давати їм продукти з коров’ячого молока. А відмова від коров’ячого молока і яловичини в зрілому віці марна: інфікування патогенами вже відбулося. Експерти зазначають, що потрібні подальші дослідження, щоб визначити, в якій мірі ці патогени впливають на ризик розвитку раку.