Вчоpа готувала пончики за рецептом бaбусі. Пишні і м’які пoнчики на кефірі за 15 xвилин. Тeпер це мiй улюблeний pецепт.
Приготування пампушок покроково:
КРОК 1 Готуємо тісто.
Для цього 1 яйце розтираємо з 50 г м’якого вершкового масла. Масло обов’язково має бути м’яким, тому заздалегідь подбайте про те, щоб вчасно дістати його з холодильника.
КРОК 2 Додаємо 4-5 столових ложок цукру, склянку кефіру, дрібку солі і добре розмішуємо.
КРОК 3 Додаємо наступний інгредієнт: 400-450 г борошна, змішуємо з 1 чайною ложкою розпушувача. Замішуємо тісто. Воно повинно бути ніжним, еластичним, що не прилипає до рук. Муки не додаємо більше, ніж вказано в рецепті, інакше пончики будуть жорсткими і не повітряними.
КРОК 4 Розкачуємо тісто в пласт товщиною 1 см і вирізаємо пончики. Обрізки можна знову зібрати, розкачати і вирізати повторно.
КРОК 5 Смажимо пончики у великій кількості рослинної олії (як у фритюрі). Викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії. Зверху пончики можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!