Вчоpа ввeчері мaма пoмістила лимoни в мікрохвильовку, резyльтат пеpевершив мої oчікування. Дізнавшись цей ceкpет, тепеp я теж тaк рoбитиму.
З її допомогою можна висушити цедру і зелень, дістати залишки зацукрованого меду на дні банки, швидко посмажити горіхи і сухарики, готувати чіпси, оновити кухонні дошки і губки та багато іншого.
Апельсин або грейпфрут просто очистити від білої м’якоті, якщо їх прогріти протягом тридцяти секунд на повній потужності.
У мікрохвильовці можна швидко висушити цедру апельсинів і грейпфрутів. Викладіть її на паперові серветки і прогрійте на повній потужності дві хвилини. Під час прогрівання цедру потрібно перемішувати.
Можна розтопити зацукрований мед, якщо поставити ємність у піч (скляну або пластмасову) на одну-дві хвилини.
Смажити горіхи і сушити сухарики за допомогою мікрохвильовки у чотири рази швидше. Треба розкласти їх на пласкій тарілці і нагрівати упродовж 2–3 хв, не забуваючи помішувати щохвилини.
Волоські горіхи легко очистити від шкірки, прогрівши їх у воді 4–5 хв на повній потужності.
Мікрохвильовка допоможе заготовити зелень на зиму. На паперовий кухонний рушник розкласти тонким шаром підготовлену петрушку або кріп, накрити зверху другим рушником і поставити в мікрохвильовку на 2 хв.
Мікрохвильова піч допоможе видавити сік з лимона або апельсина практично до крапельки, навіть якщо фрукт має дуже товсту шкірку. Прогрійте фрукти кілька хвилин у мікрохвильовці, дайте охолонути й вичавити сік буде дуже легко.
Щоб освіжити аромат мелених прянощів, розігрійте їх на повній потужності 30 с.
У НВЧ можна оновити дерев’яні дошки: їх треба вимити,натерти лимоном і «просмажити» в мікрохвильовці протягом 1 хв.
Не викидайте кухонні губки, які погано пахнуть. Намочіть їх у воді з додаванням оцту або лимонного соку і нагрійте вмікрохвильовці протягом 1 хв. Таким чином дезuнфікують губки, якими протирали стіл і дошки, обробляючи сире м’ясо й рибу.
У мікрохвильовці можна швидко приготувати домашнє згущене молоко: необхідні складники треба не варити упродовж кількох годин, а прогріти у СВЧ по 2 хв 4–5 разів, щоразу дістаючи і перемішуючи згущенку.