Вчора взяла качалку і приготувала оригінальну страву. Ніжні фаршировані баклажани – так смачно і просто, що сьогодні теж так зроблю.
При бажанні з начинкою легко імпровізувати, наповнення може бути будь-яким. Це дає можливість для нескінченних смачних імпровізацій.
Головне – на початковому етапі озбpoїтися качалкою і задати баклажанам доброго “прочухана“.
Для приготування знадобляться:
3 баклажана;
1 цибулина;
солодкий і гіркий перець;
кілька зубків часнику;
1 стакан томатного соку;
300 г фаршу;
трохи меленого перцю;
коріандр;
зелень;
сіль.
Ніжні фаршировані баклажани, покроковий рецепт
Скориставшись качалкою гарненько відбиваємо баклажани, а потім як би розгортаємо їх. У підсумку отримуємо м’які баклажани замість пружних. При цьому шкурка їх не пошкoджена.
Розрізаємо розм’якшені баклажани уздовж. Отримуємо місткі їстівні «гаманці» для начинки.
Додаємо в холодну воду 1 столову ложку солі і відправляємо туди баклажани.
Переходимо до приготування начинки. Подрібнюємо солодкий і гіркий перець, цибулю, часник, змішуємо все це з фаршем, солимо, перчимо, додаємо зелень, коріандр та інші спеції за бажанням. Злегка віджимаємо баклажани, і закладаємо отриманий фарш всередину. Якщо начинки вийшло більше ніж потрібно, з надлишків формуємо тефтелі.
Перекладаємо все в форму для запікання, поливаємо томатним соком і відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку хвилин на 40.
Такі баклажани хороші як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Смачного!